Posmakuj sztuki w słoiku… Dodatki do mięs i serów marki Stovit
Tak jak prawdziwi koneserzy sztuki zachwycają się tylko najlepszymi dziełami sztuki, tak prawdziwi koneserzy smaku docenią tylko najbardziej wykwintne kompozycje smaków.
Dodatki do mięs i serów marki Stovit - Borówka Czerwona, Jarzębina oraz Żurawina - docenią je najbardziej wymagające podniebienia.
Sztuka w słoiku
Dodatki marki Stovit stworzone zostały specjalnie dla osób, które nie boją się odkrywać nowych smaków i cenią sobie sztukę kulinarną na najwyższym poziomie. Borówka, Jarzębina oraz Żurawina tworzą idealny duet smakowy w połączeniu ze szlachetnymi gatunkami serów, na przykład z miękkim serem Camembert. Doskonale komponują się także podane z mięsami, szczególnie dziczyzną, mięsami pieczonymi. Prawdziwe rarytasy to dania kuchni myśliwskiej połączone z dzikimi owocami żurawiny czy jarzębiny.
Sztuka na stole
Podanie kolorowych dodatków w postaci Borówki Czerwonej, Jarzębiny i Żurawiny marki Stovit to, prócz uczty dla podniebienia, także uczta dla oka. Wygląd stołu, choć często pomijany, to bardzo ważny element obiadu czy kolacji. Dodatki w postaci naczyń wypełnionych kolorowymi sosami – rubinowymi borówkami i żurawiną, a także jarzębiną o barwie intensywnego pomarańczu – będą fantastycznie kolorowym, a zarazem smacznym uzupełnieniem dekoracji stołu.
Sztuka na słoiku
Produkty marki Stovit to nie tylko wspaniałe smaki dzikich owoców zamkniętych w oryginalnie zaprojektowanych słoiczkach. Na każdym wieku producent umieścił nie lada gratkę dla amatorów sztuki. Na nakrętkach pojawiają się reprodukcje obrazów polskich artystów, na co dzień znajdujących się w zbiorach Muzeum Narodowego w Poznaniu. Każdy słoiczek wyposażony jest także w etykietę, na której umieszczono informacje dotyczące wartości odżywczych przetworu.
Katalog produktów
Borówka Czerwona Premium – Zawiera duże ilości wapnia, magnezu, fosforu, a także witaminy A i C. Stanowi niezastąpiony dodatek do mięsa indyczego. Świetnie komponuje się także podana z mięsami ciemnymi oraz dziczyzną. Borówka Premium dostępnajest w słoiczkach o gramaturze 230 gram.
Jarzębina Premium – Owoce jarzębiny są bogate w witaminę C, zawierają dwukrotnie więcej karotenu niż marchew. Surowe są niejadalne, lecz w postaci przetworów są doceniane w kuchni i przetwórstwie (głównie jako dodatek do dżemów). Jarzębinę podawać można w połączeniu z konfiturami. Z jej pomocą można stworzyć wyśmienity sos z dodatkiem wina, który tworzy doskonałe połączenie z mięsami i szlachetnymi serami. Stovit proponuje Jarzębinę Premium w 250 gramowych słoiczkach.
Żurawina Premium – Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Są skarbnicą żelaza, witaminy C, a także błonnika. Wysoka zawartość żelaza decyduje o przydatności żurawiny w diecie wegetariańskiej. Mięsa i sery podane z sosem żurawinowym to doskonały wybór. Produkt jest dostępny w 230 gramowym słoiczku.
Cena:
Borówka Czerwona Premium, słoiczek 230g, cena: 5,19zł
Jarzębina Premium, słoiczek 250g, cena: 5,19zł
Żurawina Premium, słoiczek 230g, cena: 5,19zł
Zapraszamy na stronę producenta:
www.stovit.com.pl
Nadesłał:
SUPERB PR
|