Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY


Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY
2015-11-24
Warzywa…Trudno wyobrazić sobie bez nich kuchnię polską. Obecne w niej od zawsze, skrywają w sobie niejedną tajemnicę. FRoSTA zaprasza w podróż do korzeni, prezentując gamę nowych dań warzywnych. Sezonowo, smacznie i prosto.

Marchewka, kalarepa, cebula… To tylko nieliczne z całej palety polskich warzyw. Od wieków są one zarówno pysznym źródłem inspiracji, jak iważnym elementem kulinarnej historii Polski. Kuchnia polska od dawien dawna bazowała na składnikach, które dawała ziemia – w tym na warzywach. Dzisiaj dania warzywne kojarzone są z modnym podejściem do kuchni i królują niemalże w każdej restauracji, pod różnymi postaciami. FRoSTA wychodzi naprzeciw tym trendom!

 

Wśród naszych warzywnych nowości, odnaleźć można smaki inspirowane domowymi specjałami. Warzywa od FRoSTY uprawiane są na polach, dojrzewają na słońcu, nie w szklarniach. Masło, będące bazą delikatnych sosów, nie zawiera barwników, natomiast świeże, pachnące zioła, pochodzą z pól uprawianych specjalnie dla FRoSTY. Zamrażane są tuż po zbiorach, stąd pewność, że zachowają swoją wyjątkową świeżość.

 

Bataty z marchewką w maśle z rozmarynem to mieszanka popularnych, ręcznie krojonych słodkich ziemniakówwww.facebook.com/frosta.polska.  

 

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl