Premiera urządzeń Marki Sam Cook


2018-06-18
Ciągłe obalanie stereotypów, eksperymenty i fuzje aromatów sprawiają, że danie jest efektem pracy nie zwykłego kucharza, a artysty. Jednak nawet najwięksi mistrzowie potrzebują wyjątkowych urządzeń. Właśnie takich jak Sam Cook.
Profesjonalizm w domowym zaciszu
Stworzona przez polską firmę MPM agd S.A linia produktów Sam Cook odpowiada na
potrzeby wymagających i coraz bardziej świadomych kulinarnie konsumentów. Urządzenia są
rezultatem pracy grona profesjonalistów, dla których gotowanie jest życiową pasją. Powstały
z pasji do gotowania i rzeczy wyjątkowych, na bazie 30-letniego doświadczenia branży agd.
Są wyjątkowe i odważne. Pozwolą użytkownikom prowadzić śmiałą, zdrową i innowacyjną
kuchnię we własnym domu. Dbałość o każdy szczegół i najwyższa jakość wykonania
sprawiają, że produkty poradzą sobie z próbą czasu i będą służyć domowym mistrzom kuchni
przez lata. To inwestycja w jakość i profesjonalizm.
Wyrafinowana metoda sous vide
Technika do tej pory kojarzona wyłącznie z najlepszymi restauracjami na świecie, dzięki
marce Sam Cook przenosi się do domowego zacisza. Kulinarny sukces sous vide to powolne
gotowanie produktów w stałej, obniżonej temperaturze wody, w próżniowo zamkniętych
woreczkach foliowych. Tak przyrządzone potrawy – mięsa, owoce morza czy warzywa –
zachwycają esencjonalnością, niepowtarzalnym smakiem i delikatnością. Nie tracą pełni
witamin i naturalnych składników odżywczych.
Termo cyrkulator Sous Vide PSC-20 marki Sam Cook odpowiada za obieg wody w
naczyniu i kontrolę jej temperatury w trakcie gotowania. Jest prosty w obsłudze i z łatwością
zmieści się w kuchennej szufladzie. Dotykowy panel z wyświetlaczem LED pozwala na
regulację temperatury w zakresie od 0 do 90°C – co 0,5 °C oraz na ustawienie czasu pracy w
zakresie od 0 do 99 godzin 59 minut – co 1 minutę. Ten profesjonalny produkt posiada
automatyczny wyłącznik bezpieczeństwa oraz sygnalizację dźwiękową. Dzięki nim można
zapomnieć o wodnej kąpieli produktu i po prostu wyjąć go, po usłyszeniu charakterystycznego
sygnału.
Termo cyrkulator Sous Vide PSC-20 Sam Cook: cena detaliczna 699 złotych
W premierowej ofercie Sam Cook dostępna jest także zgrzewarka próżniowa PSC-30 z
elektronicznym panelem sterującym i 2-stopniową regulacją poziomu próżni. Pozwala na
przygotowanie woreczków z żywnością do gotowania metodą sous-vide oraz magazynowanie
żywności w zamrażarce lub lodówce. Dzięki szczelnym woreczkom foliowym powietrze, a tym
samym bakterie nie mają dostępu do produktów żywnościowych. Zachowują one naturalny
smak oraz właściwy wygląd i formę.
Zgrzewarka próżniowa PSC-30 Sam Cook: cena detaliczna 449 złotych
Multizadaniowy pomocnik
Rozwiązania typu 2 w 1 cieszą się dużą popularnością. Konsumenci poszukują urządzeń,
które pozwalają im na oszczędność czasu i miejsca. Termorobot PSC-10 marki Sam Cook
łączy w sobie zalety aż 13 różnych kuchennych akcesoriów. Pozwala na gotowanie,
gotowanie na parze, wyrabianie ciasta, miksowanie, siekanie, emulgowanie, blendowanie,
szatkowanie, ubijanie, rozpuszczanie, podgrzewanie, smażenie, a nawet ważenie produktów.
Urządzenie może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. Jest precyzyjne i potrafi
dopasować się do indywidualnych preferencji. Użytkownik w każdej chwili może wpłynąć na
temperaturę czy prędkość przygotowywania potrawy. Wygodnym rozwiązaniem jest również
wlew w pokrywie dzbanka umożliwiający dodawanie produktów w czasie pracy urządzeni,
wbudowana waga oraz sygnalizacja dźwiękowa informująca o statusie wykonania zadania.
Dzięki niemu każdy z łatwością przygotuje zupy, sosy, sałatki, dania główne, desery, dżemy
czy nawet lody.
Termorobot PSC-10 Sam Cook: cena detaliczna 1999 złotych
Wysokie obroty
Blender wysokoobrotowy PSC-40 marki Sam Cook działa z prędkością 30000 obrotów na
minutę. Maksymalnie rozdrabnia i łączy wszystkie składniki. Wyposażony w dzbanek z
Tritanu o pojemności 2000 ml z kopułą wyciszającą pozwala na przygotowanie smacznych i
zdrowych dań. Użytkownik może wybrać jeden z 6 programów: warzywa, soja, zupy, orzechy,
sosy lub smoothie. Dla fanów tworzenia kuchni od podstaw ważne będzie to, że urządzenie
potrafi zmienić m.in.: ziarenka ryżu w mąkę a orzechy w masło orzechowe.
Blender wysokoobrotowy PSC-40 Sam Cook: cena detaliczna 1699 złotych
Pora zwolnić
Alternatywą dla wysokich obrotów jest wyciskarka wolnoobrotowa PSC-50 marki
Sam Cook. Działa z prędkością 33 obrotów na minutę i jest jedną z najwolniejszych na rynku!
Jej największą zaletą jest potrójne działanie. Na początku rozdrabnia owoce, miażdży je, aby
na końcu wycisnąć sok. W zestawie z urządzeniem występują dwa sita, które pozwolą na
przygotowanie napojów klarownych lub zawiesistych, z drobinami wartościowego miąższu.
Wyciskarka wolnoobrotowa PSC-50 Sam Cook: cena detaliczna 1000 złotych
Zdrowie na wynos
NutriBlender PSC-80 marki Sam Cook pozwala przygotować świeże koktajle, które można
zabrać ze sobą wszędzie. Działa z prędkością 20000 obrotów na minutę. System noży
najwyższej jakości w połączeniu z wysokimi obrotami silnika sprawia, że składniki (owoce,
warzywa) miksowane są wyjątkowo dokładnie. W zestawie znajdują się trzy wymienne butelki
wykonane z nowoczesnego Tritanu. Dwie o pojemności max 700 ml, jedna o pojemności max
1200 ml.
NutriBlender PSC-80 Sam Cook: cena detaliczna 499 złotych
Mix smaków
W ofercie marki Sam Cook znalazł się uniwersalny mikser ręczny PSC-90. To urządzenie
wysokiej klasy, które stanowi świetną bazę profesjonalnej, domowej kuchni. O klasie miksera
Sam Cook świadczą akcesoria – mieszadła wykonane ze stalowych taśm, odpornych na
pęknięcia i zdecydowanie trwalsze od akcesoriów drucianych. Moc 500 W pozwala na
niezawodną pracę nawet w bardzo wymagających warunkach.
Mikser ręczny PSC-90 Sam Cook: cena detaliczna 249 złotych
Sam Cook to linia produktów stworzona dla wymagających. Od teraz profesjonalizm i
pasja do gotowania będą obecne w każdym domu.

Nadesłał:

KDreher

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl