PRESITŻOWA NAGRODA DLA MARKI PUFFINS - Certyfikat DOBRY PRODYKT 2014
Dwie nowości z oferty marki Puffins – Suszone jabłka i Suszone wiśnie – zostały docenione i nagrodzone w 5 edycji konkursu „Dobry produkt - wybór ekspertów 2014".
Wprowadzone niedawno do regularnej sprzedaży produkty Puffins zachwyciły kapitułę, która nagrodziła je certyfikatem w kategorii „Innowacyjny Produkt” .
Certyfikaty Dobry Produkt to prestiżowe nagrody przyznawane przez redakcje magazynu Rynek Spożywczy, serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji oraz gronem ekspertów. Ich celem jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. Certyfikaty zostały wręczone w trzech kategoriach: Produkt wysokiej jakości, Produkt innowacyjny oraz Produkt tradycyjny i regionalny. Marka Puffins, należąca do rodzinnej firmy MicroFood, wraz ze swoją filozofią żywienia oraz wyznawanymi wartościami, doskonale wpasowała się w formułę konkursu. Przekąski Puffins powstają bowiem dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową w podciśnieniu, która pozwala na otrzymanie produktu oryginalnego, niekonwencjonalnego, w 100% naturalnego oraz o bardzo wysokich walorach odżywczych, smakowych i jakościowych.
Uroczyste wręczenie nagród odbyło się podczas pierwszego dnia największej w Polsce debaty sektora spożywczego i handlu - VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Certyfikat, w imieniu nagrodzonych Puffinsów, odebrała Katarzyna Barczyk, dyrektor ds. marketingu firmy MicroFood.
*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę idealną czyli zdrową i w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.
Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?
Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!
www.puffins.co