Proszę Państwa – oto łosoś!


Proszę Państwa – oto łosoś!
2015-03-16
Łosoś to ryba znana i lubiana. Na naszych stołach występuje zazwyczaj jego hodowlana odmiana. FRoSTA natomiast proponuje tę popularną rybę pochodzącą z dziko żyjących stad. Jest dostępna w postaci filetów mrożonych w wygodnych porcjach idealnych dla 2 osób.

Mięso dzikiego łososia, łowionego w wodach Pacyfiku, jest delikatniejsze w smaku, jak i kolorze – jaśniejszym i bledszym odcieniu pomarańczowego niż w przypadku łososia hodowlanego. Wynika to z faktu, że dziki łosoś odżywia się w naturalny dla siebie sposób, nie jest karmiony sztuczną karmą, tak jak hodowlany łosoś norweski.


W każdym opakowaniu Filetów z łososia FRoSTY znajdują się dwie porcje filetów,odpowiednie do przygotowania szybkiego posiłku dla dwóch osób. Wystarczy wyjąć je z opakowania i przyrządzić – bez konieczności wcześniejszego rozmrażania. W  piekarniku będą gotowe w 20 minut, na patelni – jeszcze szybciej, bo już w 9 minut!

 

Podobnie jak na wszystkich produktach rybnych FROSTY, także na opakowaniu Filetów z łososia znajdziemy niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryba pochodzi ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk.

 

Kosztuje:  ok. 15  zł / opakowanie 250 g.

 

Pomysł na szybki obiad z łososiem w roli głównej podpowiada FRoSTA!


Składniki:

    1 opakowanie Filetów z łososia FRoSTY

    6 łyżek majonezu

    6 łyżek musztardy

    1 łyżka Koperku FRoSTY

    sól

    pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Filety wyjmij z folii i ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Majonez wymieszaj z musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej rybę. Całość zapiekaj przez około 30 minut.

 

Pełna gama filetów rybnych FRoSTY, obok tych z łososia, obejmuje jeszcze: Filety z mintaja i dorsza.

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl