Przepis na pyszną kiełbasę w cieście quattro formaggi!


Przepis na pyszną kiełbasę w cieście quattro formaggi!
2016-01-22
Jeżeli lubisz smaki włoskiej kuchni, ten przepis z pewnością jest dla ciebie. Odrobina bazylii, przepyszne sery, a do tego idealnie dobrana kiełbasa. Ta mała wariacja z pewnością zaskoczy bliskich i znajomych. To doskonała propozycja nie tylko na spotkanie towarzyskie, ale i kolację we dwoje.

Składniki na 4 porcje:

400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel 
4 sztuki Jajka 
100 g Mąka 
100 g Ser żółty 
125 g Camembert 
100 g Lazur 
50 g Grana Padano 
1 sztuka Pomidor 
Bazylia
Sól, pieprz 
Olej

Przygotowanie

W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.


Nie licz kalorii, po prostu ciesz się smakiem!

Link do filmu: https://www.facebook.com/MadejWrobelPL/videos/vb.729878973790960/840046456107544/?type=2&theater   

Nadesłał:

katarzyna.szostak@komunikado.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl