Przepis na Wielkanoc


Przepis na Wielkanoc
2013-03-28
Lada dzień Wielkanoc – czas rodzinnych spotkań, ale i wielkich przygotowań. Pamiętajmy, że przedświątecznej krzątaninie nie musi towarzyszyć nerwowa atmosfera. Wszystko zależy od dobrej organizacji pracy. Co zrobić, by święta nie zastały nas w kuchni?

Tempo i styl życia sprawiły, że większość rzeczy – z pozoru mniej istotnych – zostawiamy na ostatnią chwilę. Często kończy się to niepotrzebnym stresem, a nawet frustracją. Dlatego już teraz stwórzmy listę zakupów, umieszczając na niej artykuły niezbędne do przygotowania świątecznego śniadania.

Zgodnie z tradycją, na wielkanocnym stole nie może zabraknąć wyśmienitych sałatek, białej kiełbasy czy jajek. Najczęściej podajemy je z dodatkiem majonezu lub – w przypadku mięs – sosów, keczupu czy musztardy. Ponieważ to one podkreślają smak danej potrawy, warto wybrać produkty, które cieszą się dobrą opinią i uznaniem konsumentów.

– Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, firma o przeszło dziewięćdziesięcioletniej tradycji, oferuje szeroką gamę produktów, które charakteryzują się zawartością wysokiej jakości składników. Gwarantują one bogaty i niepowtarzalny smak, zdaniem klientów zbliżony do domowych wyrobów – mówi Zbigniew Mojecki Zastępca Prezesa  ds. Handlowych WSP „Społem”.

W przygotowaniu wielkanocnego menu ważne są nie tylko umiejętności kulinarne, ale również wysoka jakość składników, z których skorzystamy. Wybierając te najlepsze, zagwarantujemy sobie udane, a co najważniejsze smaczne święta!

Nadesłał:

Publicon

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl