Regionalne przysmaki w Porcie Łódź


2013-01-22
Zima to pora roku, kiedy szczególnie warto zadbać o swój organizm i dostarczyć mu zdrowych, wartościowych produktów. To zadanie idealnie spełniają wyroby regionalne, które już od piątku będzie można kupić w Porcie Łódź.

Najbliższa edycja Jarmarku Regionalnego w Porcie Łódź to prawdziwa gratka dla wielbicieli zdrowych i wartościowych produktów spożywczych. Od 25 do 27 stycznia na stoiskach zlokalizowanych przy sklepie Saturn znajdą się przysmaki wytwarzane zgodnie z regionalnymi recepturami, w tym wędliny, sery, miody, pieczywo i bakalie. Amatorzy różnorodnych smaków i zapachów na pewno zwrócą uwagę na aromatyczne herbaty i przyprawy świata. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą z pewnością krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią.

- Warto podczas weekendowych zakupów zrobić sobie przerwę na coś zdrowego, a przy tym smacznego. Jarmark Produktów Regionalnych to okazja, aby na miejscu spróbować wędlin, serów lub miodów i wybrać te z nich, które na dłużej zagoszczą w naszej kuchni– mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. W weekend
w Porcie Łódź będzie można przekonać się o ich walorach podczas Jarmarku Produktów Regionalnych.

Więcej informacji na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl