Regionalne smaki, czyli Jarmark w Porcie Łódź


Regionalne smaki, czyli Jarmark w Porcie Łódź
2014-03-10
Tradycyjne pieczywo, bakalie i miód – takich przysmaków mogą spodziewać się klienci Portu Łódź, którzy w dniach 13-16 marca odwiedzą Jarmark Produktów Regionalnych. To jednak nie wszystkie smakołyki, które będzie można znaleźć na stoiskach znajdujących się przy sklepie Saturn.

Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna motywuje do wprowadzania zmian w codziennej diecie. Naturalne i zdrowe produkty, których włączenie do jadłospisu wpłynie pozytywnie na samopoczucie klientów Portu Łódź, będą dostępne na Jarmarku Produktów Regionalnych. Nie zabraknie chlebów z chrupiącą skórką, drożdżowych bułeczek i wędzonych aromatycznych wędlin. Słodkim smakiem będą kusić tradycyjne oraz pitne miody, a także suszone plastry ananasa, kiwi i papai. Coś dla siebie znajdą również wielbiciele egzotycznych smaków. Specjalnie dla nich wystawcy przygotują szeroki wybór herbat z całego świata i przypraw z najdalszych zakątków globu. Nie zawiodą się również fani ręcznie wyrabianych mazurskich krówek - one także zagoszczą na stoiskach wystawców.

- Naturalne i zdrowe produkty spożywcze powinny stać się nieodłącznym elementem naszego jadłospisu. Takie właśnie wyroby znajdą wszyscy klienci Portu Łódź zdecydują się odwiedzić marcowy Jarmark Produktów Regionalnych - mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Na odwiedzających będzie również czekać ręcznie wyprodukowana biżuteria, dodatki oraz obrazy.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl