Regionalne smaki wiosny w Bonarce


2014-03-20
By zaostrzyć apetyty na rozpoczynającą się właśnie wiosnę, Bonarka City Center zaprasza na festiwal regionalnych smaków z Małopolski.
Przy wejściu od ul. Henryka Kamieńskiego stać będzie szereg stoisk oferujących klientom wyłącznie zdrowe specjały, pochodzące wprost od producentów. Kto marzył o skosztowaniu prawdziwych owczych serów czy też kupnie oryginalnych, wyrabianych według tradycyjnych receptur wędlin – ma wreszcie ku temu niepowtarzalną okazję. Wystawcy, którzy przyjadą do krakowskiego centrum handlowego, zaoferują klientom smakołyki, jakich nie sposób znaleźć w hipermarketach czy nawet delikatesach.
Poza bogatym wyborem małopolskich rarytasów (m.in. owczych serów), na jarmarku obejrzeć i nabyć można będzie również rzemiosło oraz skosztować tzw. chłopskiego żarcia – zdrowego, nieskażonego żadnymi sztucznymi dodatkami jedzenia, opartego na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Regionalny jarmark, trwający od 21 do 23 marca, będzie urozmaiceniem kulinarnej oferty Bonarki, dobrze wpisującym się w różnorodność aktualnej oferty. Warto przypomnieć, że w Bonarce udać się można do jednej z popularnych sieci fastfood (McDonald’s, Burger King, Pizza Hut, KFC), zjeść domowy obiad (Taste Station, Olimp) czy też wreszcie zdecydować się na coś bardziej wyrafinowanego (North Fish czy sushi).
A po posileniu się smakowitym daniem warto wybrać się na rekonesans po modowych butikach – to najlepszy moment, by swą garderobę uzupełnić o wiosenne kreacje. Zagwarantują one szykowny wygląd, zgodny z obowiązującymi w tym sezonie trendami.

Nadesłał:

bezstronny22

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl