Restauracja Tamka 43 w dziesiątej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka
W piątek 2 grudnia, restauracja Tamka 43 weźmie udział w jubileuszowej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka. Organizatorem wydarzenia, które po raz dziesiąty odbędzie się w całej Polsce, jest Polska Akcja Humanitarna.
Świąteczny Stół Pajacyka to akcja, dzięki której przez ostatnie dziesięć lat Polska Akcja Humanitarna zapewniła dzieciom ponad sto tysięcy posiłków. Jest to jednodniowa inicjatywa, podczas której właściciele restauracji, pubów i kawiarni przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w Polsce i na świecie. Lokale zaangażowane w akcję, na dwa tygodnie przed wydarzeniem, zostaną oznaczone charakterystycznym plakatem. Dzięki temu mieszkańcy poszczególnych miast będą wiedzieli, że dana restauracja czy kawiarnia bierze udział w inicjatywie Polskiej Akcji Humanitarnej i że drugiego grudnia powinni je odwiedzić. W tym wyjątkowym gronie znalazła się także warszawska restauracja Tamka 43. Udział w Świątecznym Stole Pajacyka to chęć zwrócenia uwagi na problem głodu i niedożywienia wśród dzieci oraz próba zaktywizowania społeczeństwa. Dzięki akcji, która odbywa się już od 10 lat, Polacy zainteresowali się tematem prezentowanym przez PAH i chętnie wspierają fundację. Tamka 43, poprzez swój udział w tegorocznej akcji, chce ożywić wiarę w magię świąt i podzielić się szczęściem z innymi. To nie tylko chęć niesienia pomocy innym, ale także poczucie społecznego obowiązku sprawiły, że restauracja jest obecna wśród lokali gastronomicznych biorących udział w Świątecznym Stole Pajacyka 2011. Nazwy i adresy wszystkich uczestników tegorocznej akcji znaleźć można na stronach: www.pajacyk.pl oraz www.pah.org.pl.
Świąteczny Stół Pajacyka wspierają także ambasadorowie PAH: Agnieszka Dygant, Wojciech Malajkat, Zbigniew Zamachowski, Robert Sowa i Marta Gessler.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Zapraszamy także na nasza stronę internetową www.tamka43.pl oraz profil restauracji w serwisie Facebook: http://www.facebook.com/Tamka43.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|