Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”


Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”
2013-11-18
Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu.

Praca, stanie w korkach, zakupy - wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu. To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża,a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.

 

Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!

 

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.

 

Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa. „Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie  większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.

 

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów - wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!


 

 

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

·       Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze

·       Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże

·       Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu

·       Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem

·       I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu

 

„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.

 

Bonduelle „Gotowane na parze”

·       Zawierają więcej składników mineralnych niż warzywa przygotowane w tradycyjny sposób

·       Są kolorowe, aromatyczne i jędrne

·       Gotowe do zjedzenia od razu po otwarciu

Cena:

·       Fasola biała i czerwona: 212 ml – 2,99 zł., 425 ml – 4,59 zł.

·       Soczewica: 425 ml – 4,89 zł.

·       Ceciorka: 425 ml – 4,89 zł.

Dostępne warzywa:

1.     Fasola czerwona w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml

2.     Fasola biała w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml

3.     Soczewica: 425 ml

4.     Cieciorka: 425 ml 

 
 
 
 
 
 

 

* * *

O FIRMIE:

 

Znana z najwyższej jakości produktów i ze 160-letniej tradycji marka Bonduelle działa na polskim rynku już od  20 lat. Jest liderem na rynku konserw warzywnych, wiodąc prym jednocześnie wśród trzech najważniejszych segmentów – kukurydzy, groszku i fasol suchych. Działa również w sektorze gastronomicznym, współpracując z wiodącymi podmiotami na tym rynku (restauracje, sieci gastronomiczne).

 
W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Bonduelle zobowiązuje się dostarczać  to, co w warzywach najlepsze.

Aby zapewnić należytą świeżość i odpowiedni smak, warzywa Bonduelle przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Bonduelle czuwa jednocześnie nad właściwym planem zasiewów, stanem upraw i przebiegiem zbiorów. Fachowa wiedza i doświadczenie w przetwórstwie warzyw pozwala zachować pełnię walorów odżywczych i smakowych naszych produktów. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat Koncern Bonduelle współpracuje z polskimi rolnikami uprawiającymi grunty w samym sercu Polski (kujawsko-pomorskie). W Polsce istnieją dwa zakłady przetwórstwa warzyw Bonduelle: w Gniewkowie i Ruchocicach.

Specjaliści Bonduelle nadzorują pola uprawne określając rodzaj nasion i odmian warzyw, środki upraw, kontrolują stan upraw, terminy zbiorów. Bonduelle współfinansuje i realizuje inwestycje techniczne na szeroką skalę. Wszystkie te działania mają na celu uzyskanie warzyw najwyższej jakości.

 

 

Nadesłał:

RC2

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl