Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”
Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu.
Praca, stanie w korkach, zakupy - wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu. To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża,a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.
Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!
Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.
Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa. „Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać” – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.
Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów - wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!
Nowa seria warzyw Bonduelle to :
· Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze
· Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże
· Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu
· Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem
· I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu
„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.
Bonduelle „Gotowane na parze” · Zawierają więcej składników mineralnych niż warzywa przygotowane w tradycyjny sposób · Są kolorowe, aromatyczne i jędrne · Gotowe do zjedzenia od razu po otwarciu Cena: · Fasola biała i czerwona: 212 ml – 2,99 zł., 425 ml – 4,59 zł. · Soczewica: 425 ml – 4,89 zł. · Ceciorka: 425 ml – 4,89 zł. Dostępne warzywa: 1. Fasola czerwona w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml 2. Fasola biała w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml 3. Soczewica: 425 ml 4. Cieciorka: 425 ml | |
* * *
O FIRMIE:
Znana z najwyższej jakości produktów i ze 160-letniej tradycji marka Bonduelle działa na polskim rynku już od 20 lat. Jest liderem na rynku konserw warzywnych, wiodąc prym jednocześnie wśród trzech najważniejszych segmentów – kukurydzy, groszku i fasol suchych. Działa również w sektorze gastronomicznym, współpracując z wiodącymi podmiotami na tym rynku (restauracje, sieci gastronomiczne).
W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze.
Aby zapewnić należytą świeżość i odpowiedni smak, warzywa Bonduelle przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Bonduelle czuwa jednocześnie nad właściwym planem zasiewów, stanem upraw i przebiegiem zbiorów. Fachowa wiedza i doświadczenie w przetwórstwie warzyw pozwala zachować pełnię walorów odżywczych i smakowych naszych produktów. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat Koncern Bonduelle współpracuje z polskimi rolnikami uprawiającymi grunty w samym sercu Polski (kujawsko-pomorskie). W Polsce istnieją dwa zakłady przetwórstwa warzyw Bonduelle: w Gniewkowie i Ruchocicach.
Specjaliści Bonduelle nadzorują pola uprawne określając rodzaj nasion i odmian warzyw, środki upraw, kontrolują stan upraw, terminy zbiorów. Bonduelle współfinansuje i realizuje inwestycje techniczne na szeroką skalę. Wszystkie te działania mają na celu uzyskanie warzyw najwyższej jakości.
Nadesłał:
RC2
|