Skosztuj kuchni przez duże „K”


Skosztuj kuchni przez duże „K”
2012-06-13
Marka Kikkoman, znany producent w pełni naturalnych sosów sojowych, rozpoczął ogólnopolską akcję degustacyjną.

Już od początku czerwca klienci sklepów spożywczych w całej Polsce mogą skosztować polskiej kuchni z dodatkiem orientu i otrzymać upominki na dobry start wprowadzania zmian w ich własnym menu. Przy okazji degustacji dostaną oni specjalną książeczkę z przepisami, a także możliwość zakupu limitowanej edycji duo-packów zawierających sos sojowy 150mln i elegancki dyspenser lub ekologiczną torbę. 

Organizowane degustacje mają na celu pokazanie szerokiego zastosowania sosów w polskiej i międzynarodowej kuchni. Jest co pokazywać, gdyż sos sojowy Kikkoman z powodzeniem może być stosowany jako dodatek do zup, sosów, dressingów i np. marynat. Ma również działanie zdrowotne - znakomicie zastępuje sól, która w polskiej kuchni jest w znacznym stopniu nadużywana.

Sosy sojowe Kikkoman to sama natura z domieszką orientu. Spośród produktów konkurencyjnych wyróżnia je tradycyjny proces produkcji, do którego stosowane są wyłącznie 4 składniki: ziarna soi, pszenicy, woda i sól. Sosy nie zawierają żadnych konserwantów i dodatków wspomagających zapach i smak. Ich produkcja oparta jest o długą, 6-miesięczną naturalną fermentację.

Organizowane degustacje, to prawdziwa gratka dla smakoszy polskich dań i wielbicieli orientalnych smaków. W czerwcu zapraszamy wszystkich zainteresowanych do sklepów wielkopowierzchniowych oraz punktów handlu tradycyjnego.

Dodatkowe informacje:

Biuro Prasowe Kikkoman / Walk PR

Marta Lesiewska

T: +48 519 021 080

marta.lesiewska@walk.pl

Nadesłał:

WalkPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl