SMACZNIE, ZDROWO I EKOLOGICZNIE - TYDZIEŃ BIO W LIDLU


SMACZNIE, ZDROWO I EKOLOGICZNIE - TYDZIEŃ BIO W LIDLU
2017-02-06
Przy zakupie produktów, warto kierować się nie tylko ich ceną czy smakiem ale również składem. Najwyższą jakość i naturalny smak bez wątpienia gwarantuje żywność BIO - produkowana przy użyciu ekologicznych substancji i z zachowaniem najwyższych standardów dbałości o środowisko.

Dlatego już od poniedziałku 6 lutego we wszystkich sklepach Lidl dostępna będzie certyfikowana oferta ekologicznych produktów w atrakcyjnych cenach.

 

Gwarancja najwyższej jakości

Moda na żywność organiczną jest częścią popularnego trendu tzw. „slow foodu”, polegającego na zwróceniu większej uwagi na jakość i pochodzenie produktów oraz na sposób ich przygotowywania czy spożywania. Artykuły oznaczone BIO pozbawione są modyfikacji genetycznej (GMO), sztucznych barwników czy innych nienaturalnych substancji. Zdrowa żywność BIO wbrew pozorom nie musi oznaczać wysokich cen. W najnowszej ofercie Lidla dostępny będzie szeroki wybór produktów posiadających specjalny certyfikat przyznawany żywności ekologicznej. Jest to  dowód na to, że dany produkt spełnia surowe unijne normy.

 

BIO na dzień dobry

Specjalnie dla miłośników nabiału Lidl przygotował ofertę ekologicznych jogurtów i serów Milbona. Idealny na początek dnia będzie BIO twaróg z jogurtem (2,99 zł/250 g/1 opak.) o niskiej zawartości tłuszczu oraz delikatny kremowo-owocowy jogurt BIO (1,99 zł/150 g/1 opak.) w dwóch wariantach smakowych do wyboru: z jagodami i czarną porzeczką lub z mango i wanilią. Ofertę wzbogaci także napój jogurtowy BIO Lassi (2,99 zł/ 250 g/1 opak.) z dodatkiem przecieru z malin lub z mango z upraw ekologicznych. Na drugie śniadanie sprawdzą się z pewnością pożywne kanapki, przygotowane z chleba żytniego BIO (5,99 zł/500 g/1 opak.) oraz BIO szynki Dulano w wersji suszonej (8,99 zł/80 g/1 opak.) lub pieczonej (9,99 zł/ 100 g/1 opak.). Natomiast dla miłośników wegetariańskich dodatków Lidl przygotował naturalny lub wędzony żółty ser bez laktozy BIO Wiesentaler (4,99 zł/200 g/1 opak.).

 

 

Lunch w stylu BIO

Podczas Tygodnia BIO na półkach Lidla znajdą się także produkty niezbędne do przygotowania pożywnych obiadów, lekkich sałatek i zdrowych deserów. Do BIO spaghetti – włoskiego makaronu z pszenicy durum (3,29 zł/500 g/1 opak.) na pewno sprawdzi się BIO sos pomidorowy (4,99 zł/350 g/1 opak.) w wersji z dodatkiem papryczki chilli, z warzywami i ziołami lub nasionami soi. Z kolei jeśli masz ochotę na świeżą sałatkę, Lidl poleca wybornego wędzonego BIO łososia atlantyckiego (9,99 zł/100 g/1 opak.) oraz, jako dressing, tłoczony na zimno BIO olej lniany (9,99 zł/250 g/1 szt.) – nowość w Lidlu. To nie wszystko, absolutnym hitem oferty jest kanadyjski syrop klonowy BIO marki Maribel (12,99 zł/ 250 ml/1 szt.), dzięki któremu deser nabierze niepowtarzalnego smaku i charakteru. Natomiast kokosowego aromatu domowym wypiekom doda ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia marki Vita D’or (9,99 zł/200 ml/1 opak.).

 

Już od 6 lutego wszyscy miłośnicy zdrowej i naturalnej kuchni znajdą w najnowszej ofercie Lidl szereg produktów BIO w atrakcyjnych cenach.

 

Informacje o firmie:

Lidl Polska należy do międzynarodowej grupy przedsiębiorstw Lidl, w której skład wchodzą niezależne spółki prowadzące aktywną działalność na terenie całej Europy. Historia sieci Lidl sięga lat 30. XX wieku, a pierwsze sieci pod szyldem tej marki powstały w Niemczech w latach 70. XX wieku. Obecnie w wielu krajach Europy istnieje około 10.000 sklepów tej marki, a w Polsce 600.

Dalsze informacje znajdą Państwo na naszych stronach:

www.lidl.pl

Facebook https://www.facebook.com/lidlpolska

Instagram https://www.instagram.com/lidlpolska/

https://www.youtube.com/user/LidlPolskaPL

Nadesłał:

Anna Grońska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl