Smaki w Konstancinie


2013-09-27
Konstancin - Jeziorna to miejscowość szczególnie znana starszemu pokoleniu artystów z literackim zacięciem, którzy niegdyś zgodnie z tradycją spędzali tu wolny czas. Jeszcze przed wojną, ale i wiele lat po niej był tu azyl duchowy dla śmietanki towarzyskiej i intelektualnej, która w konstancińskich ogrodach willowych odpoczywała i rozprawiała o mniej lub bardziej ważnych interesach. Dziś Konstancin - Jeziorna wciąż jest popularnym miejscem urlopowym, a to za sprawą uzdrowiska i tężni solankowej usytuowanej w malowniczym parku zdrojowym.

Goście miejscowości wypoczynkowych mają różne dylematy w stylu, gdzie pójść, co zwiedzić, gdzie smacznie zjeść. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom turystów i kuracjuszy Konstancina powstał portal www.tarczyn.biz, który zawiera spis najważniejszych miejsc w mieście, począwszy od noclegów, a skończywszy na lokalach gastronomicznych.

Z bardziej regionalnych klimatów, można polecić gościniec Kołomyja, gospodę Zalewajkę, Dwór Konstancin, Konstancja czy restaurację Tygiel i Staropolską. Ogromny plus dla tych lokali za świetne wyważenie wykwintnej atmosfery z tradycyjnymi polskimi smakami. Są to miejsca, które mogą się poszczycić wieloletnią tradycją i wierną klientelą. Kierując się bardziej na południowy zachód, czujemy włoskie aromaty w pizzerii Bonita, Telepizza, restauracji Pomidoro czy Bravo Pizza, które oferują różne smaki okrągłego ciasta przykrytego serem i dodatkami. Goście Konstancina, którzy mają ochotę na słodki deser mogą zagościć w naleśnikarni Le creperi, kawiarni Cafe Blikle czy cukierni Buchmana. Obowiązkowo w zestawie z pobudzającą kawą lub herbatą.


Nadesłał:

tarczyn.biz

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl