Smakowity duet – Makaron z sosem mięsnym od Czanieckich Makaronów


Smakowity duet – Makaron z sosem mięsnym od Czanieckich Makaronów
2011-12-12
Codzienny pośpiech i brak czasu na gotowanie nie musi skutkować niezdrowymi posiłkami typu fast-food lub obiadami w restauracjach. Czanieckie Makarony wprowadzają Gotowe danie – Makaron z sosem mięsnym, które jest propozycją na smaczny i zdrowy posiłek bez czasochłonnego gotowania.

Makaron z pomidorowym sosem z mięsem to propozycja specjalnie dla amatorów dań zdrowych, a zarazem nie wymagających długiego procesu przygotowania. Zestaw został przygotowany na bazie sztandarowych produktów Czanieckich Makaronów z linii makaronów 5 – jajecznych.

W zestawie znajdziemy paczkę makaronu – do wyboru Rurka Ukośna, Świderek lub Nitka walcowana oraz dwa słoiczki (każdy po 190 g) smacznego, aksamitnego sosu mięsnego, który wystarczy podgrzać i połączyć z ugotowanym makaronem, by stworzyć pełnowartościowy i zdrowy posiłek. Sos przygotowany w dwóch osobnych słoiczkach umożliwia przygotowanie porcji dania dla jednej osoby, bez potrzeby otwierania dużego słoika sosu, który trzeba wykorzystać krótko po odkręceniu wieczka. Wielbiciele kulinarnych eksperymentów mogą pokusić się o wzbogacenie sosu podsmażoną papryką, cukinią bądź dodatkową ilością świeżych ziół lub tartego sera.

Baza inspiracji

Danie gotowe od Czanieckich Makaronów może być również inspiracją do tworzenia własnych kulinarnych eksperymentów. Konserwowa kukurydza, czerwona fasola i odrobina ostrej papryki sprawią, że danie nabierze meksykańskiego charakteru. Natomiast dodanie do sosu podsmażonej papryki, plastrów cukinii bądź zielonego groszku przypomni smaki słonecznej kuchni południa. Warto spróbować zapiekanki makaronowej z wykorzystaniem sosu mięsnego od Czanieckich Makaronów. Wystarczy ugotowany al dente makaron polać gotowym sosem i ewentualnie dodać ulubione warzywa. Na koniec posypać tartym serem, świeżymi ziołami i zapiec w piekarniku.

Danie gotowe – Makaron z sosem mięsnym od Czanieckich Makaronów pozwala szybko przyrządzić pełnowartościowy obiad dla całej rodziny, jak również stanowi podstawę do tworzenia samodzielnych potraw na bazie makaronu i sosu. Od teraz możemy przygotować smaczny i zdrowy posiłek zaledwie w kilka minut.

Makaron Rurka ukośna/ Świderek z sosem – Czanieckie Makarony

Masa netto zestawu Rurka ukośna + Sos/ Świderek + Sos: [g] 680

W tym: masa netto makaronu: [g] 300, masa netto sosu 2 x 190

Cena detaliczna: [zł] 8,10

Skład (makaron): Kasza pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), masa jajowa pasteryzowana chłodzona 21,3%, woda

Skład (sos): Woda, posiekana (mięso wieprzowe 10%, mięso wołowe 10%), bułka tarta, sól, błonnik, przyprawy, syrop glukozowy, laktoza, dekstroza, pomidory bez skórki, koncentrat pomidorowy, cebula, zmieszane przyprawy i zioła, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, białko sojowe, kwas mlekowy. Zawiera glutaminian, laktozę, soję i seler.

Wartości odżywcze makaronu: [na 100 g] wartość energetyczna: 363 kcal/ 1539 kJ; białko:13 g; węglowodany: 70 g; cukry: 0,3 g; tłuszcz: 2,9 g; kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g; błonnik: 2,6 g; sód: 40 mg

Wartości odżywcze sosu: [na 190 g] wartość energetyczna: 165 kcal/ 687 kJ; białko:7 g; węglowodany: 11,6 g; cukry: 6,8 g; tłuszcz: 9,7 g; kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g; błonnik: 1,5 g; sód: 600 mg

Makaron Nitka walcowana z sosem – Czanieckie Makarony

Masa netto zestawu Nitka walcowana + Sos: [g] 630

W tym: masa netto makaronu: [g] 250, masa netto sosu 2 x 190

Cena detaliczna: [zł] 8,10

Skład (makaron): Kasza pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), masa jajowa pasteryzowana chłodzona 21,3%, woda, przyprawa kurkuma

Skład (sos): Woda, posiekana (mięso wieprzowe 10%, mięso wołowe 10%), bułka tarta, sól, błonnik, przyprawy, syrop glukozowy, laktoza, dekstroza, pomidory bez skórki, koncentrat pomidorowy, cebula, zmieszane przyprawy i zioła, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, białko sojowe, kwas mlekowy. Zawiera glutaminian, laktozę, soję i seler.

Wartości odżywcze makaronu: [na 100 g] wartość energetyczna: 363 kcal/ 1539 kJ; białko:13 g; węglowodany: 70 g; Cukry: 0,3 g; tłuszcz: 2,9 g; Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g; błonnik: 2,6 g; sód: 40 mg

Wartości odżywcze sosu: [na 190 g] wartość energetyczna: 165 kcal/ 687 kJ; białko:7 g; węglowodany: 11,6 g; Cukry: 6,8 g; tłuszcz: 9,7 g; Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g; błonnik: 1,5 g; sód: 600 mg

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl