Smaż i piecz. Z hiszpańskim temperamentem.
W naszej rodzimej kuchni jednym z najpopularniejszych sposobów obróbki termicznej jest smażenie. Kotlety, ryby, krokiety, naleśniki i placki ziemniaczane. Któż nie zna ich smaku i chrupkiego dźwięku przy kolejnym kęsie?
Praktyczność i zdrowie
Marka Bulerias proponuje polskim konsumentom oliwę pomace z dodatkiem oliwy extra virgin. Oliwa pomace to oliwa z wytłoczyn oliwek, które powstają podczas procesu tłoczenia. Oliwa pomace Bulerias została uszlachetniona dodatkiem oliwy extra virgin, dzięki czemu otrzymano produkt praktyczny, ale też i zdrowy. Liczne zalety oliwy extra virgin związane są z zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają na obniżenie poziomu złego cholesterolu – zmniejszając ryzyko chorób serce i układu krążenia. Obecność witamin A, E, D i K powoduje, że spożywanie oliwy z oliwek sprzyja regulowaniu problemów trawiennych, spowalnia procesy starzenia, przeciwdziała zakrzepom oraz wspomaga wzrost kości u dzieci.
Oliwa pomace marki Bulerias to przede wszystkim produkt praktyczny. W odróżnieniu do tradycyjnie używanych w polskiej kuchni olejów słonecznikowego i rzepakowego oliwa pomace nie rozpryskuje się tak bardzo w wyniku podgrzania do wysokich temperatur, a co za tym idzie ryzyko oparzenia kropelkami gorącej oliwy jest dużo mniejsze, a sprzątanie – krótsze.
Oliwa pomace świetnie nadaje się również do wykorzystania w przygotowaniu dań pieczonych.
Bulerias – marka z tradycjami
Hiszpańska marka Bulerias istnieje na rynku europejskim już od 80 lat. W Polsce jest znana dzięki firmie STOVIT, która zajmuje się dystrybucją tych produktów. W ofercie marki znajdziemy różne przysmaki z regionu Andaluzji między innymi drylowane i nadziewane oliwki, jabłuszka kaparowe, kapary, paprykę jalapenos, paprykę Piri Piri, pieprz i czosnek marynowany.
Cena:
OLIWA POMACE z dodatkiem oliwy extra virgin Bulerias ( 1000 ml ) : 17,49 zł
Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.bulerias.com.pl
Nadesłał:
SUPERB PR
|