Sophie Grigson w krajach Dalekiego Wschodu


Sophie Grigson w krajach Dalekiego Wschodu
2010-04-16
Kuchnia Hong Kongu to ekscytująca mieszanka kuchni kantońskiej, japońskiej z wpływami kuchni południowo-wschodniej Azji. Jeśli połączysz to wszystko i dodasz jeszcze długą historię Hong Kongu jako komercyjnego, międzynarodowego miasta oraz wpływy zachodu to jako smakosz doznasz czegoś unikalnego.

Czy jest ktoś kto lepiej niż Sophie Grigson rozwikła tę gastronomiczną zagadkę? Od przydrożnych stoisk do dobrych restauracji, Sophie spróbuje wszystkiego od dim sum po tarty z polewą jajeczną.

W odcinku Hongkong, centrum miasta Sophie postanowi wybrać się w rejs dżonką Duk Ling, odrestaurowanym niewielkim drewnianym statkiem będącym symbolem i ikoną Hongkongu. Dzień z pozoru zacznie się leniwie, jednak później okaże się być pełen atrakcji i wrażeń. Sophie dołączy do przewodniczki Wing Lau, obie panie rzucą się w wir zwiedzania centrum miasta. Pierwszym ich celem będzie Statue Square. Podziwiając wieżowce nowoczesnego Hongkongu, nasze panie skorzystają z niezwykłego transportu jakim są ruchome schody Mid-Levels oraz zajrzą do jednej z restauracji, próbując wiele znakomitych zup! Później postanowią przejechać się tramwajem. Liczącą sobie ponad sto lat linią przejadą przez centralne dzielnice miasta. Niespodzianką dla Sophie i Wing będzie spotkanie z Margaret XU, właścicielką Yin Yang, jednej z najmniejszych i najbardziej szanowanych restauracji dzielnicy Wanchai.

Travel Channel zaprasza na prawdziwy przegląd kuchni orientalnej już 3 maja o godzinie 21.00.
Nie możesz tego przegapić!

Powtórki programu:

18 maja o godzinie 14.00
24 maja o godzinie 20.00
25 maja o godzinie 08.00
31 maja o godzinie 20.00

Więcej informacji znajdziecie na stronie: www.travelchanneltv.pl

Nadesłał:

Shi events

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl