Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem


Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem
2011-09-29
Swoja karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym – Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej.

Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany jest w 160 krajach, a etykiety sosów zostały przełożone na 22 języki. Nazwa TABASCO®, która w oryginale oznacza „kraj o gorącej i wilgotnej ziemi„ jest zastrzeżona dla rodziny  Mcllhenny.

Sos TABASCO® original do dziś produkowany jest według starej, oryginalnej receptury. W jego skład wchodzą wyłącznie trzy składniki: ostra, czerwona papryka TABASCO®, sól i naturalnie destylowany ocet.  Zanim sos zostanie wysłany na sprzedaż przez trzy lata fermentuje się i dojrzewa w specjalnych dębowych beczkach.

Sos TABASCO® original to przyprawa najwyższej jakości. Nie tylko w wyjątkowy sposób  podkreśla smak potraw, ale dzięki zawartej w nim kapsaicynie, jest też wartościowy dla zdrowia. Stanowi idealny dodatek do pizzy, makaronów, potraw mięsnych, a także drinków.

Nadesłał:

5_tka

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl