Spirala smaku – makaron Świder z semoliny od Czanieckich Makaronów


Spirala smaku – makaron Świder z semoliny od Czanieckich Makaronów
2012-05-14
Popularny makaron w kształcie świderków ma swój większy odpowiednik, czyli Świder z semoliny. Spiralny kształt i dodatek semoliny sprawia, że makaron ten dobrze sprawdza się w daniach głównych – zapiekankach czy też zupach, a także w lekkich przekąskach.

Świder nakręca apetyt!

Zakręcony makaron Świder świetnie sprawdza się z różnego rodzaju zawiesistymi sosami, gulaszowym, serowym, grzybowym czy śmietanowym, ponieważ jego skręcony kształt dobrze zbiera sos. Większa, niż w przypadku tradycyjnych świderków forma sprawia, że Świder dobrze się prezentuje na talerzu wśród warzyw czy ziół, a oliwa z oliwek nadaje mu blasku. Warto go również wypróbować w formie zapiekanej, np. z kurczakiem, mozzarellą oraz sosem śmietanowym lub w wersji wegeteriańskiej ze szpinakiem i serem typu greckiego. Porcja 250 g dużych Świdrów wystarczy na dużą zapiekankę dla kilku osób. Świder w wersji lekkiej przekąski może być bazą pożywnej sałatki z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwą, ziołami, posypaną uprażonymi płatkami migdałów.

 

Świder należy do linii A’la italiana Czanieckich Makaronów - dzięki 100 % zawartości semoliny usprawnia proces trawienia i zapewnia sytość na dłużej. Semolina 100% powoduje, że makaron nie skleja się podczas gotowania, jest sprężysty, a jeżeli nie opłuczemy go po ugotowaniu - świetnie połączy się z sosem. Ten bogaty w wartości odżywcze makaron idealnie wpisuje się, zatem w menu każdego smakosza pasty, nawet najbardziej dbającego o linię.

 

 

Makaron Świder Semolina 100%

 

Masa netto: [g] 250

Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50

Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

 

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl