SuperFish: Zawsze świeże ryby na grilla – gdziekolwiek jesteś!


SuperFish: Zawsze świeże ryby na grilla – gdziekolwiek jesteś!
2017-05-18
W górach, na Mazowszu, a może w Wielkopolsce – gdziekolwiek jesteś możesz poczuć ulubione nadmorskie smaki. Proponujemy dorsza bałtyckiego lub pstrąga patroszonego, a dla tych, którzy wolą filety: Filet z dorsza, pstrąga łososiowego, halibuta lub łososia.

Idealne na grilla, do piekarnika albo na patelnię. Lubisz grillować, a w Twoim menu nie brakuje pieczonych ryb? Poznaj koniecznie linię świeżych ryb marki SuperFish. W supermarkecie rozpoznasz je po charakterystycznych etykietach i niebieskich tackach. Ryby te nie są mrożone, dlatego kupując je, wybierasz soczyste i jędrne kawałki świeżego mięsa, będące doskonałym źródłem białka i kwasów omega-3.

 

Na grilla idealnie nada się świeży pstrąg SuperFish. Rybę zamarynuj wcześniej czosnkiem, rozmarynem
i ulubionymi przyprawami, posmaruj świeżym masłem, a następnie grilluj. W środek ryby możesz włożyć plasterki cytryny. Przed grillowaniem oczyść grill i delikatnie nasmaruj go tłuszczem, dzięki temu ryba nie przywrze. Pstrąga najlepiej grillować krótko, nie więcej niż 10 minut, ale w wysokiej temperaturze, czyli na rozgrzanym grillu. Aby ryba nie przełamała się podczas obracania, potrzebne będą szerokie szczypce do grilla lub duża łopatka. Aż ślinka cieknie na samo wyobrażenie tego smaku!

 Z piekarnika!

Smak pysznej pieczonej ryby może towarzyszyć Ci przez cały rok, jeśli tylko masz w domu piekarnik. Do pieczenia polecamy filet z łososia, pstrąga łososiowatego, halibuta lub dorsza. Rybę wystarczy posypać przyprawami, dołożyć czosnek i cytrynę oraz zawinąć w folię aluminiową. Po pół godzinie marynowania wstawiamy do piekarnika. Filety z halibuta czy dorsza możesz także usmażyć na patelni. Smacznego!

Nadesłał:

Paulina Rucińska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl