Świąteczne przekąski z warzywami d’aucy


Świąteczne przekąski z warzywami d’aucy
2011-04-15
Wśród wielkanocnych potraw nie może zabraknąć jajek w majonezie, a także wiosennych i kolorowych sałatek. Przygotowując świąteczne dania, warto sięgnąć po super słodką kukurydzę GOLD oraz delikatny Groszek konserwowy marki d’aucy.

Kolorowe sałatki na bazie warzyw doskonale uzupełniają repertuar świątecznych potraw. Elegancko prezentują się na wielkanocnym stole, a ponadto mają mnóstwo witamin.

Najpopularniejsze kompozycje przyrządzane z okazji Świąt Wielkiej Nocy, takie jak sałatki z dodatkiem jajek na twardo, czy tradycyjna Sałatka jarzynowa z majonezem zyskają oryginalny charakter dzięki dodatkowi super słodkiej kukurydzy GOLD oraz Groszku konserwowego marki d'aucy.

Kukurydza GOLD jest to naturalnie super słodka odmiana kukurydzy - bez dodatku cukru! Dojrzewa w południowym słońcu, dzięki czemu jest soczysta, krucha i chrupiąca. Wyróżnia ją doskonały smak oraz wspaniały, lekko miodowy aromat. Super słodka kukurydza GOLD świetnie komponuje się z wieloma warzywami, dlatego doskonale sprawdzi się jako składnik wielkanocnych sałatek i przystawek. Również jako element dekoracyjny, złociste ziarenka kukurydzy GOLD nadadzą potrawom prawdziwe wiosenny charakter. Można nimi przyozdobić wędliny i pieczone mięsa.

Niezastąpionym elementem świątecznych dań jest także groszek konserwowy. Kruchy i delikatny Groszek konserwowy d'aucy o łagodnym smaku oraz apetycznym wyglądzie podniesie walory każdej świątecznej potrawy. Znakomicie komponuje się on z jajkami w majonezie, wędzonym lub gotowanym kurczakiem oraz tuńczykiem. Groszek d'aucy może być także składnikiem potrawek i sosów. Atrakcyjnie prezentuje się również jako dodatek do ryby w galarecie.

Super słodka kukurydza GOLD oraz Groszek konserwowy d'aucy dostępne są w wybranych sklepach na terenie całego kraju w cenie odpowiednio 3,50 zł/szt. i 2,10 zł/szt. Oba produkty znajdziemy w wygodnych puszkach o gramaturze 425 ml wyposażonych w system łatwego otwierania.

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy d'aucy proponuje pyszną przekąskę - Jajka faszerowane groszkiem i tuńczykiem:

Składniki:
• Groszek konserwowy d'aucy - 400 g
• Jajka - 6 sztuk
• Tuńczyk - 60 g
• Majonez - 80 g
• Sól i pieprz do smaku
• Kukurydza GOLD d'aucy (do dekoracji)
• Pietruszka (do dekoracji)

Czas przygotowania: 10 min
Porcja dla: 4 osób

Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół, a następnie wyjmij żółtka. W blenderze umieść żółtka, majonez, tuńczyka oraz groszek konserwowy d'aucy, dopraw solą i pieprzem. Zmiksowaną masą nafaszeruj jajka.

Nadaj przekąsce elegancki wygląd dekorując każdą połówkę jajka natką pietruszki, kukurydzą GOLD oraz zielonym groszkiem.

Więcej przepisów na: http://www.daucy.com/poland/recipes.php

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl