ŚWIĘTA… ŚWIĘTA… I PO ŚWIĘTACH…
Co zrobić ze świątecznymi potrawami? Kapustą, pierogami, rybami czy pasztetem?
Jedną z przyczyn wyrzucania jedzenia przez Polaków jest niewłaściwe przechowywanie.*
Ilość wyrzucanego jedzenia znacznie zwiększa się w okresie poświątecznym.
Nie wszystko da się od razu zjeść lub przetworzyć. Można je oczywiście zamrozić,
ale to nie zachowa ich smaku. Z pojemnikami Dafi zachowasz świeżość i smak nawet pięciokrotnie przedłużając okres przydatności Twoich potraw
Przechowywanie żywności w zwykłych plastikowych pojemnikach nie ogranicza dostępu powietrza, a to ono skraca przydatność do spożycia.
Przechowując produkty w lodówce lub zamrażalniku w pojemnikach próżniowych marki Dafi warto pamiętać o opisaniu pojemnika (data, zawartość).
Zestawy pojemników próżniowych marki Dafi wyposażonę są w pompkę, która usuwa powietrze z ich wnętrza. Każdy pojemnik ma w środku specjalną silikonową uszczelkę, która zapewnia wyjątkową szczelność.
Pojemniki próżniowe marki Dafi, można bezpiecznie myć w zmywarce, stosować w kuchence mikrofalowej oraz przetrzymywać w lodówce i zamrażarce. Wykonane są z przezroczystego tworzywa, odpornego na zadrapania.
Dostępne w trzech kolorach – białym, czarnym i zielonym.
www.sklep.dafi.pl
*Millward Brown SMG/KRC na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności
Nadesłał:
Platiniumcast
|