ŚWIĘTA… ŚWIĘTA… I PO ŚWIĘTACH…


2014-12-30
Co zrobić ze świątecznymi potrawami? Kapustą, pierogami, rybami czy pasztetem?


 

Jedną z przyczyn wyrzucania jedzenia przez Polaków jest niewłaściwe przechowywanie.*

Ilość wyrzucanego jedzenia znacznie zwiększa się w okresie poświątecznym.

 Nie wszystko da się od razu zjeść lub przetworzyć. Można je oczywiście zamrozić, 

ale to nie zachowa ich smaku. Z pojemnikami Dafi zachowasz świeżość i smak nawet pięciokrotnie przedłużając okres przydatności Twoich potraw

Przechowywanie żywności w zwykłych plastikowych pojemnikach nie ogranicza dostępu powietrza, a to ono skraca przydatność do spożycia.

Przechowując produkty w lodówce lub zamrażalniku w pojemnikach próżniowych marki Dafi warto pamiętać o opisaniu pojemnika (data, zawartość).


Zestawy pojemników próżniowych marki Dafi wyposażonę są w pompkę, która usuwa powietrze z ich wnętrza. Każdy pojemnik ma w środku specjalną silikonową uszczelkę, która zapewnia wyjątkową szczelność.

 

Pojemniki próżniowe marki Dafi, można bezpiecznie myć w zmywarce, stosować w kuchence mikrofalowej oraz przetrzymywać w lodówce i zamrażarce. Wykonane są z przezroczystego tworzywa, odpornego na zadrapania.

 

Dostępne w trzech kolorach – białym, czarnym i zielonym.

www.sklep.dafi.pl

                                                                                            

*Millward Brown SMG/KRC na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności

Nadesłał:

Platiniumcast

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl