Szybki i sycący posiłek dzięki opiekaczowi Deep Fill marki Russell Hobbs
Chrupiące i smaczne sandwicze to szybki sposób na zaserwowanie sycącego i smacznego posiłku. Do tej pory bazowaliśmy głównie na skromnych kanapkach, ze względu na płytkie płyty większości opiekaczy.
O podwójnym serze, dodatkowej szynce i sporej ilości warzyw mogliśmy tylko pomarzyć. Na szczęście na rynku pojawiają się pierwsze opiekacze z głębokimi płytami, dzięki czemu dla każdego składnika znajdzie się miejsce. Z kolei dodatkowe, wymienne płyty, zapewniają mnogość kulinarnych rozwiązań . Zobaczcie propozycje od marki Russell Hobbs i wypróbujcie pyszne przepisy.
Stworzone przez Russell Hobbs, Deep Fill Cook@Home oraz Deep Fill Fiesta, to opiekacze do kanapek, z głębokimi płytami, dzięki którym żaden składnik nie będzie musiał być pominięty. Deep Fill Fiesta to także jednocześnie grill i gofrownica. To urządzenie stanie się wiernym przyjacielem każdej osoby, rozkoszującej się w grillowanych kanapkach, chrupiących tostach, czy smakowitych gofrach. Sprawdźcie przepisy od producenta, i przekonajcie się, że od dziś wasze posiłki mogą być szybkie, sycące oraz smaczne.
Grillowane kanapki – czyli inaczej panini
Ten sposób na kanapki przyszedł do nas prosto z Włoch i od razu podbił żołądki wielu osób. Ze względu na nieograniczone możliwości w doborze dodatków, mamy pewność, że z takim posiłkiem dostarczymy organizmowi energii na cały dzień.
Grillowana kanapka z guacamole, serem cheedar, pomidorem oraz boczkiem
Składniki : 4 kromki chleba, starty ser cheddar, plastry boczku, guacamole, pomidory
Przygotowanie: obieramy awokado, pozbywamy się pestki i rozgniatamy owoc widelcem aż uzyskamy jednolitą masę. Dodajemy przyprawy (cebula, sól, kolendra – według uznania) i wszystko mieszamy. Na patelni obok podsmażamy boczek. Kanapkę smarujemy masłem, dodajemy plastry sera, podsmażony boczek oraz guacamole. Na rozgrzanej płycie grillowej układamy nasze kanapki i smażymy je z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
Apetyczne gofry!
Smaczne, chrupiące gofry to obowiązkowy punkt na mapie każdego rodzinnego wyjazdu. Nadmorskie wakacje pachną nimi na każdym kroku, nic więc dziwnego, że większość chce przenieść ten smak i klimat do domowego zacisza. Najpopularniejsze są oczywiście te z bitą śmietaną i owocami, bądź cukrem pudrem.
Gofry z cukrem pudrem oraz świeżymi owocami
Składniki: cukier puder, owoce, 2 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, ½ proszku do pieczenia, 5 łyżek oleju
Przygotowanie: w jednej misce ubijamy białka ze szczyptą soli, a w drugiej miksujemy ze sobą pozostałe składniki. Dodajemy pianę z białek, i pomału mieszamy wszystko. Gotowe ciasto, wylewamy na płycie do przygotowywania gofrów i czekamy aż nasze gofry się zarumienią. Możemy podawać z ulubionym sosem, bądź polewą.
Chrupiące sandwicze!
Kolejna obowiązkowa pozycja na mapie sycącego śniadania. Co prawda nie należą do najmniej kalorycznych, ale zdecydowanie są warte małego odstępstwa od diety! Tak jak w przypadku grillowanych kanapek, i tutaj nie musimy się martwić nadmiarem składników, dzięki głębokim płytom opiekacza Deep Fill. Poniżej jeden z przepisów na te tradycyjne i uwielbiane przez większość tosty.
Tosty z serem, szynką i pieczarkami.
Składniki: chleb tostowy, szynka, ser, pieczarki, masło
Przygotowanie: chleb tostowy smarujemy cienką warstwą masła, kładziemy po kolei – ser, szynkę, pieczarki. Tak przygotowane tosty opiekamy przez kilka minut.
Kanapki zawsze będą trafionym pomysłem na posiłki. Przy odpowiednim doborze składników możemy również liczyć na sukces, serwując je jako przekąski na rodzinnej bądź przyjacielskiej imprezie. Wielofunkcyjne urządzenia przydadzą nam się , kiedy mamy mało miejsca w szafkach bądź na blacie, a z głębokimi, wymiennymi płytami mamy gwarancję, że każdy zje w danym momencie przekąskę, na którą ma ochotę.
Nadesłał:
annadrewniana
|