Tajemnica włoskiego smaku – cztery odsłony pesto marki Grand'Italia
Przesycony aromatem świeżych ziół, aksamitny sos pesto to prawdziwa esencja włoskiej kuchni.
Dlatego też każdy domowy znawca kulinarny powinien zaopatrzyć się w słoiczek oryginalnego Pesto Grand'Italia, które można skosztować w wersji pikantnej, z bazylią, z suszonymi pomidorami, bądź z oliwkami. Obecne w nim świeże zioła, sery Pecorino i Grana Padano, oliwa z oliwek oraz orzeszki piniowe podkreślą nutę smakową dowolnych dań śródziemnomorskich, zarówno tych prostych, jak i bardziej wykwintnych.
Cztery razy pesto
Wydobywane z sosnowych szyszek orzeszki piniowe to podstawa każdego sosu pesto i zarazem bardzo kosztowny produkt. Dlatego przygotowanie tej aromatycznej pasty na własną rękę kosztowałoby nas nie tylko dużo czasu, ale i pieniędzy. Na szczęście udając się w kulinarną podróż nad Morze Śródziemne bez obaw możemy zaufać ekspertom odpowiedzialnym za unikatową recepturę pesto marki Grand'Italia. Te słynące z najwyższej jakości oraz przygotowane w 100% z naturalnych składników sosy powstały w wyniku połączenia najświeższych komponentów oraz tradycyjnych metod produkcji. Zawartość oryginalnych składników w Pesto marki Grand’Itlia jest podstawą jego autentyczności. Producent stworzył aż cztery odsłony uwielbianego przez włoskich kucharzy specjału – klasyczne bazyliowe Pesto alla Genovese, ostre Pesto Piccante z papryką, Pesto Rosso na bazie suszonych w sycylijskim słońcu pomidorów, a także wzbogacone czarnymi i zielonymi oliwkami Pesto alle Olive. Sięgając po słoiczek dowolnego pesto Grand'Italia nie tylko w mgnieniu oka i bez większych problemów przygotujemy najpyszniejsze włoskie dania, ale również odnajdziemy apetyczny i ekonomiczny sposób na odkrywanie nowych i nieznanych dotychczas południowych smaków.
Szef kuchni w słoiczku
Mimo że pesto składa się z zaledwie kilku składników, to dzięki umiejętnie dobranym dodatkom potrafi zaprezentować swoje nietypowe oblicze. Do najbardziej popularnych zestawień niewątpliwie należy włoski makaron doprawiony oliwą z oliwek oraz odrobiną wyrazistej pasty. Również amatorzy domowej pizzy z chęcią sięgają po ten rarytas. Niemniej zaklęty w niewielkim słoiczku sos w apetyczny sposób urozmaici także przepis na treściwą zupę minestrone, czy też wydobędzie nową nutę aksamitnego kremu z zielonego groszku i szparagów. Pesto Grand'Italia to również doskonały komponent niewielkich przekąsek, takich jak chrupiąca bruschetta z pomidorkami koktajlowymi, mozarellą i czerwoną cebulą. Natomiast łącząc wyrazisty smak bazylii i orzeszków piniowych z wędzonym łososiem oraz serkiem śmietankowym możemy bez trudu wyczarować nadzienie do przepysznych roladek z ciasta francuskiego.
Zaledwie odrobina tej niepowtarzalnej w smaku kompozycji zamieni dowolny posiłek w śródziemnomorską ucztę, bez względu na to czy zadecydujemy, by pesto Grand'Italia stanowiło dominujący składnik, czy też subtelne dopełnienie gotowej receptury.
Po więcej informacji na temat prawdziwie włoskich specjałów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Pesto Grand'Italia: alla Genovese, Piccante, alle Olive, Rosso
Gramatura: 185 g
Cena rekomendowana: 11,89 zł
----------------------------------------------------------------------------------
Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.
Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
office@indexfood.pl
www.indexfood.pl
Nadesłał:
flypr
|