Taki klasyk!
Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.
. Według jednej z legend jej początki sięgają 2737 roku p.n.e, kiedy to mityczny cesarz chiński zupełnie przez przypadek zaparzył pierwszy napar z liści herbaty. W Europie herbata pojawiła się dużo później.
Nazwa herbaty w języku polskim pochodzi od łacińskiego słowa: herba thea – "ziele herbaciane". Herbata poddawana procesowi fermentacji, a w zależności od regionu, w jakim jest produkowana, poddaje się ją różnym metodom obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie oraz suszenie.
Liście herbaty są bogate w wiele witamin, m.in. A, B1, B2, C, E i K oraz różne minerały np. fluor, żelazo, potas, cynk, magnez. Herbata bogata jest także w bioflawonoidy – silne przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników, kofeinę (teinę) – która pobudza nasz organizm oraz fluor – skuteczny w walce z próchnicą.
Herbata czarna BiFix to esencja wyjątkowego smaku i aromatu o naturalnej złotej barwie. Przygotowana z najwyższej jakości liści herbacianych, w naturalny i delikatny sposób pobudza nasz organizm do działania.
Sposób parzenia: Jedną saszetkę herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 3-5 minut.
BiFix Czarna Herbata ekspresowa
Składniki: herbata czarna
Opakowanie: 20 x 2 g
Cena: ok. 6 zł
www.bifix.pl
www.zdroweherbaty.com.pl
Nadesłał:
Arni
|