Tamka 43 zaprasza do swojej kawiarni!


Tamka 43 zaprasza do swojej kawiarni!
2012-10-25
Wyśmienite desery, pożywne sałatki, bogata selekcja aromatycznych kaw oraz herbat z całego świata, a na jesienną niepogodę – grzane wino z pomarańczą i goździkami. To tylko nieliczne pozycje z nowego menu kawiarni warszawskiej restauracji Tamka 43.

Miejsce spotkań

Restauracja Tamka 43 to jedno z najciekawszych miejsc na gastronomicznej mapie stolicy. Lokal od początku swojego istnienia zasłynął wśród miłośników dobrego smaku z innowacyjnej kuchni, niebanalnego wystroju oraz perfekcyjnej obsługi. Nie od dziś wiadomo, że Tamka 43 to idealne miejsce na biznesowy lunch, romantyczną kolację czy towarzyskie spotkanie w gronie przyjaciół. Piękny entourage do rozmowy stanowi zarówno sala restauracyjna, jak i mieszcząca się na dole lokalu kawiarnia. Wystrój całości utrzymany jest w nowoczesnym, a jednocześnie ciepłym stylu. Minimalistyczne i wyrafinowane wnętrza są idealnym tłem do spotkania z najbliższymi oraz wspólnej degustacji deserów, ciast i aromatycznej kawy. Z poziomu kawiarni można również delektować się pięknym widokiem. Przeszklone ściany budynku otwarte są bowiem na przestrzeń dziedzińca barokowego pałacu Ostrogskich, w którym dziś mieści się Muzeum Fryderyka Chopina.

Kawiarniane nowości

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, oferta kawiarni restauracji Tamka 43 zyskała ostatnio nowe oblicze. W odświeżonym menu znajdziemy m.in. bogaty wybór słodkich pyszności – gorącą czekoladę z dodatkiem bitej śmietany, owocowe tarty oraz włoskie ciasta. Do deseru warto zamówić jedną z doskonałych kaw, w wyborze której pomoże nam profesjonalny barista. To on osobiście dba, by serwowane gościom espresso, macchiato czy latte uwodziło zawsze nieskazitelnym smakiem i aromatem. W ofercie restauracyjnej kawiarni znajdziemy również wysokiej jakości chińskie herbaty, m.in. klasyczną earl grey, herbatę zieloną, białą czy jaśminową. Wśród nowych pozycji w menu znalazły się także pożywne przekąski, a wśród nich kanapka z tuńczykiem, sałatka z marynowanym łososiem, pomidory z mozzarellą, pasztet domowy z konfiturą cebulową oraz wybór serów z suszonymi owocami i orzechami. Jeśli do słonych zakąsek zdecydujemy się zamówić lampkę wina, swoją wiedzą podzieli się z nami wykwalifikowany sommelier. Samodzielny wybór trunku może być nie lada wyzwaniem, bowiem karta zawiera bogatą selekcję win z całego świata. Nowością w kawiarni jest również menu sezonowe. Jego jesienna odsłona kusi rozgrzewającymi trunkami – grzanym piwem i winem z korzennymi dodatkami, a także herbatą ze świeżym imbirem, cytrusami i miodem. Dzięki niezwykle bogatej ofercie kawiarni, każdy znajdzie tu coś wyjątkowego dla siebie. Restauracja Tamka 43 zaprasza na długie jesienne spotkania przy akompaniamencie wyśmienitych propozycji z nowego menu swojej kawiarni!

www.tamka43.pl

DOSSIER:

Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl