Tarta - francuski romans na talerzu


Tarta - francuski romans na talerzu
2014-01-31
Jeśli szukasz pomysłu na oryginalne walentynkowe danie lub deser, tarta będzie wyborem doskonałym. Prosta receptura daje mnóstwo możliwości łączenia smaków i aromatów. Tartę można podać na 1001 sposobów! Z niewielką pomocą spieszy… Delecta.

Tarta, wywodząca się z kuchni francuskiej, składa się z dwóch elementów: podstawy z kruchego ciasta i farszu o dowolnym smaku – wytrawnym lub słodkim. Upieczona w okrągłej foremce z falistym, niskim brzegiem, będzie zarówno eleganckim daniem głównym, jak i finezyjnym deserem.  

Tarta na 1001 sposobów na słono lub na słodko Delecta zawsze się udaje. Opakowanie produktu zawiera dwa uniwersalne składniki: ciasto kruche (w wersji słodkiej lub słonej) oraz fix do nadzienia (rodzaj zagęstnika do farszu). Ostateczny smak wypieku zależy od indywidualnie dobranych dodatków. W nadzieniu słodkim doskonale sprawdzą się owoce sezonowe, krem budyniowy, ricotta czy serek mascarpone. Do farszu słonego dodaj dowolne warzywa, grzyby, mięso czy ryby.

Inspirujących przepisów i podpowiedzi szukaj na www.delektuJEMY.pl  lub na profilu www.facebook.com/delektuJEMY

 

Producent: Rieber Foods Polska S.A. (www.delecta.pl)

Produkt: Tarta na 1001 sposobów na słodko  (330 g), Tarta na 1001 sposobów na słono (300 g)

Cena det.: ok. 5,50  zł

Nadesłał:

KMC

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl