Tarte Migdały marki BackMit – do ciast z migdałowym akcentem


Tarte Migdały marki BackMit – do ciast z migdałowym akcentem
2011-09-21
Słodki smak, który pobudza kubki smakowe i charakterystyczny zapach, przywołujący na myśl rodzinne święta, spokój i poczucie bezpieczeństwa – tak w skrócie scharakteryzować można świeże, domowe wypieki. Tarte Migdały marki BackMit, innowacyjny produkt z oferty firmy VOG ułatwiający pracę w kuchni, pozwoli na kontynuowanie, niezwykle istotnej w naszej kulturze, tradycji pieczenia.

Ciasta, pierwotnie składane bogom w ofierze i używane w magii, jako symbol dobrego losu, do dziś zaskakują swą popularnością. Weselny tort, mający przynieść młodej parze szczęście, wróżby związane z ciastem na Andrzejki czy też tradycja wigilijna, zakładająca, że osoba, która trafi na całego migdała, ukrytego wcześniej w jednym kawałku ciasta, cieszyć się będzie powodzeniem przez cały rok, to tylko kilka z przykładów, potwierdzających ogromną siłę wypieków. Pomimo, iż współcześnie bardzo łatwo kupić wszelkiego rodzaju słodkości, coraz częściej doceniamy jednak smak domowych ciast i ciasteczek. Ich receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, łączą w sobie bowiem lata rodzinnych tradycji. Tarte Migdały marki BackMit to wyjątkowy produkt w ofercie firmy VOG, stworzony z myślą o nowoczesnych gospodyniach, które cenią sobie zarówno pyszny smak babcinych wypieków, jak i krótki czas ich przygotowania.

Myśląc o niebieskich migdałach...

Występujące w basenie Morza Śródziemnego a także w Kalifornii migdały to, ku zaskoczeniu niewtajemniczonych w klasyfikację roślin, bliski krewniak śliwy. Pod jego skórzastymi liśćmi i ciemną korą kryje się owocnia wraz z miękkimi pestkami, zawierającymi nasiona, zwane migdałami. Niewielu z nas wie także, iż migdał, poza ciekawym smakiem, posiada m.in. dużą ilość białka, potasu, wapnia i magnezu, a także wspomaga leczenie chorób nowotworowych i prostaty. Domowe wypieki z dodatkiem odżywczego migdała to zatem perfekcyjny duet zarówno pod względem smakowym, jak i zdrowotnym. Przygotowanie ów pysznych słodkości stanowiło jednak jak dotąd nie lata kłopot, a czasochłonne moczenie, obieranie i tarcie migdałów spędzało sen z powiek niejednej gospodyni szykującej wystawne przyjęcie. Tarte Migdały marki BackMit to produkt, który pozwoli uniknąć dodatkowej pracy z naszej strony. Świeżo starty migdał jest bowiem natychmiastowo gotowy do użytku. Co więcej, Migdały marki BackMit, dzięki specjalnej recepturze, umożliwią przyrządzenie nie tylko ciast o intensywnym smaku, ale także wypieków o delikatnie migdałowym akcencie.

Zdrowie ponad wszystko

Domowe wypieki cenimy nie tylko ze względu na ich niepowtarzalny smak, ale i walory odżywcze. Mamy bowiem pewność, że pieczone przez nas ciasta są wolne od konserwantów, przedłużających gwarancję ich spożycia. Tarte Migdały marki BackMit również zaliczają się do grona ekologicznych produktów, nie zawierając tym samym jakichkolwiek ulepszaczy, które zmieniają smak tradycyjnych receptur. Produkowane z surowców najwyższej jakości, sprawdzanych przez państwowy urząd kontroli jakości, stanowią gatunkowo najlepsze bakalie. Migdały są raz do roku zbierane, a następnie odpowiednio składowane. Po starannym wyselekcjonowaniu najlepszych migdałów, odbywa się proces ich tarcia oraz natychmiastowego zapakowania, w atmosferze spożywczego gazu obojętnego, co gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Opakowanie bakalii, dodatkowo chroniące zawartość przed niekorzystnym oddziaływaniem światła, poszczycić się może przejrzystą szatą graficzną, wzbogaconą ciekawymi przepisami, które mogą stać się wspaniałą inspiracją do powstania nowych, pysznych wypieków.

Najwyższej jakości, bez dodatków, świeżo tarte, natychmiast pakowane i gotowe do użycia Migdały marki BackMit to gwarancja sukcesu kulinarnego. Pozwolą nie tylko zaoszczędzić czas nowoczesnej Pani domu, ale również uzupełnią jej własne przepisy kulinarne.

Poniżej znajdują się ciekawe przepisy z użyciem Tartych Migdałów marki BackMit:

Przepis na STRUDEL:

Składniki:

200 g Tartych Migdałów marki BackMit
1/8 l mleka
Miód
Cukier waniliowy
Skórka z cytryny
Rum
Rodzynki
Cynamon

Przygotowanie:

Nadzienie

Mleko podgrzać z miodem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny, mieszając dodawać migdały, rodzynki, rum, i cynamon. Odstawić do wystygnięcia.

Ciasto:
Przygotować surowe ciasto drożdżowe. Rozwałkować je. Posmarować masą migdałową i zwinąć z dwóch stron do środka. Włożyć do podłużnej formy, ponownie odstawić. Piec w średniej temperaturze.

Przepis na ciasto orzechowe:

Składniki:

200 g Tartych Migdałów marki BackMit
4 jaja
250 g cukru
200 ml oleju
250 ml śmietany
300 g mąki
1 paczka proszku do pieczenia


Przygotowanie:

Piekarnik podgrzać na 200°, formę na ciasto posmarować tłuszczem i posypać bułka tartą.
Jaja utrzeć z cukrem na krem. Dodać olej i śmietanę.
Tarte Migdały marki BackMit wymieszać razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciastem wypełnić przygotowaną formę i piec w piekarniku rozgrzanym na 180° przez około 45 min.


Tarte migdały marki BackMit:
Masa netto: 200g
Cena brutto 200g: 7, 99 zł
Marka: Back mit
Producent: VOG Sp. z o.o.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.
ul.Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl