Tortilla z bezglutenowymi paluszkami rybnymi PESCANOVA


Tortilla z bezglutenowymi paluszkami rybnymi PESCANOVA
2017-08-08
Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Wcześniej stosowały się do niej tylko osoby, które nie tolerowały lub były uczulone na produkty, takie jak pszenica, żyto czy jęczmień.

Składniki:

        8 bezglutenowych paluszków rybnych

PESCANOVA

        Frytki mrożone

        4 wrapy

        sałata

        pomidorki koktajlowe

·         por

        starta marchewka

        sos jogurtowy

 

Przygotowanie:


1. Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA pieczemy w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Na każdym wrapie układamy liście sałaty, polewamy sosem jogurtowym i posypujemy pokrojonym drobno porem i startą marchewką.

3. Dodajemy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA, zawijamy. Podajemy z frytkami i pomidorkami koktajlowymi.

 

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl