Tradycyjne przysmaki na Świątecznym Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź


Tradycyjne przysmaki na Świątecznym Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź
2012-12-12
Jarmark Produktów Regionalnych to doskonała okazja, aby uzupełnić swoją kuchnię o niezbędne składniki potrzebne do świątecznych potraw.

Tradycyjne wędliny, sery, suszone owoce czy pachnący wypieczoną skórką chleb to tylko niektóre regionalne smakołyki dostępne między 14 a 23 grudnia w Porcie Łódź.

 

Okres Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas. Dekorowanie choinki i domów, poszukiwania prezentów dla najbliższych to zaledwie część świątecznych przygotowań. Te magiczne chwile świętujemy wspólnie z rodziną siedząc przy stołach i próbując pysznych, zwykle 12 tradycyjnych, potraw. Dla komfortu klientów Portu Łódź czas jarmarku został wydłużony tak, aby każdy bez pośpiechu mógł nabyć smakowite przekąski. Oprócz artykułów spożywczych wyrabianych według tradycyjnych receptur, odwiedzający Port Łódź będą mogli również kupić słodycze, a nawet wybrać upominki na jednym ze stoisk z niepowtarzalną autorską biżuterią.

 

- Jarmark Produktów Regionalnych to wyjątkowa okazja, by spróbować tradycyjnych, polskich produktów. Nasi klienci będą mogli na miejscu skosztować wędlin, serów i innych przysmaków i wybrać te, które zagoszczą na świątecznym stole – mówi Emilia Lange – Cichocka, menedżer działu marketingu Portu Łódź.

 

Produkty zgodne z tradycyjnymi recepturami zyskują coraz większe uznanie wśród konsumentów. W święta większość czasu spędzamy przy stołach, dlatego warto zadbać o jakość świątecznych potraw. Doskonały smak zdrowych artykułów z pewnością uwydatni aromat wigilijnych pyszności. Święta, to idealny moment, aby wprowadzić do kuchni ekologiczne i naturalne wyroby.

  Więcej informacji na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl