TRADYCYJNIE SMACZNE USZKA Z GRZYBAMI MARKI JAWO


TRADYCYJNIE SMACZNE USZKA Z GRZYBAMI MARKI JAWO
2013-12-04
Najsmaczniejsze są te niewielkie, starannie i pieczołowicie lepione grudniowymi wieczorami, gdy wcześnie zapadająca noc przypomina o zbliżających się Świętach Bożego Narodzenia.

To właśnie o tej porze roku uszka smakują najlepiej - trudno wyobrazić sobie wigilijny barszcz bez tych malutkich pierożków wpisanych na stałe w naszą kulinarną tradycję. Co jednak, gdy na misterne formowanie drobnych uszek brakuje czasu, umiejętności lub chęci? Z domową kuchnią z powodzeniem konkurują Uszka z grzybami marki Jawo - produkt ceniony i doskonale znany polskim konsumentom od lat. Uszka z grzybami częstochowskiego producenta wypełnione są  pysznym farszem otulonym delikatnym, cienkim ciastem na bazie mąki pszennej. Bogate, grzybowe nadzienie o intensywnym smaku dorównuje najlepszym recepturom mam i babć, a dodatek cebulki sprawia, że całość uzyskuje ostateczny, kulinarny szlif. 300 gramowe opakowanie wystarczy, aby przygotować posiłek dla całej rodziny. Sposób przygotowania: zamrożone uszka wrzucać partiami na 3l posolonego wrzątku tak, by nie przerywać wrzenia. Delikatnie zamieszać i gotować 14 minut. www.jawo.pl, Marka: Jawo , Opakowanie: 300 g, Cena:  ok. 4,80 zł

Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl