Walka na smaki na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie


2011-04-20
Grecki twarożek, dobrze przyprawiony kabanos, delikatne krewetki czy kombinacja świeżych ziół? Dziś, 20 kwietnia w Kampusie Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie będzie można spróbować nowych smaków chipsów Lay’s oraz wskazać najlepszy z nich.

Znamy już finałowe smaki konkursu Lay’s „Wymyśl Nowy Smak”! Powstały one w oparciu o kreatywne pomysły konsumentów, którzy przez prawie trzy miesiące przysyłali swoje propozycje. W konkursie wyłoniono finałowe 4 Nowe Smaki chipsów, które właśnie trafiły na sklepowe półki. Każdy może ich spróbować i zagłosować na te, które najbardziej mu smakują. Tylko jeden smak, który zdobędzie najwięcej głosów konsumentów, pozostanie na rynku na dłużej i przyniesie zyski swojemu pomysłodawcy (1% ze sprzedaży, minimum 50 000 zł). 

W ramach konkursu marka Lay’s postanowiła sprawdzić, który z 4 Nowych Smaków Lay’s najbardziej przypadnie do gustu polskim studentom.  20 kwietnia finałowych smaków chipsów będzie można spróbować w Kampusie Głównym Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej. Lubelscy studenci zyskają także możliwość wytypowania, ich zdaniem, najlepszego smaku. Ciekawe który wygra? Studenckie głosowanie Lay’s odbyło się już na trzech uczelniach. W Gdyni i Krakowie zwyciężył smak delikatnych „Krewetek po tajsku”. Natomiast studenci Politechniki Śląskiej w Gliwicach polubili tradycyjny smak dobrze przyprawionego kabanosa, czyli chipsy „Kabanostrrre”.  

Oficjalne głosowanie na ulubiony smak

Głosy oddawać można do 6 maja 2011 na www.lays.pl lub wysyłając SMS pod numer 70707 (koszt 61 gr. z VAT). Głosując na „Htipiti” należy wysłać SMS o treści HTI, na „Kabanostrrre” – KAB, „Krewetki po tajsku – KRE a na „Niezłe Ziółko” – NIE. Warto głosować na swój ulubiony smak, aby pozostał dłużej na rynku oraz by wygrać przenośne pamięci USB lub kartony chipsów Lay’s. Nagrodą specjalną dla tych, którzy polubią profil Lay’s na Facebook’u jest wspólne gotowanie z samym Pascalem Brodnickim.   

Nadesłał:

Multi_Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl