We własnej osobie, czyli Tuńczyk w sosie własnym marki Rio Mare
Jestem zdrowy, praktyczny w kuchni, smaczny i lekkostrawny. Stanowię doskonałe źródło białka, witamin, fosforu, jodu a także NNKT, czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zachwalają mnie zatem dietetycy, uwielbiają kucharze oraz zajadają sportowcy.
Co więcej, dobrą opinią cieszę się wśród dzieci i młodzieży. Oto ja, czyli Tuńczyk w sosie własnym marki Rio Mare, idealny do lekkich przekąsek i rozbudowanych dań głównych.
Kiedy mówimy o tuńczyku, na myśl przychodzi tuńczyk
z puszki. Mrożony lub świeży rzadko gości na naszych stołach. Dla niewtajemniczonych, Tuńczyk w puszce
to gotowana ryba z dodatkiem soli, bez konserwantów. Nazwa w sosie własnym oznacza, iż Tuńczyk zakonserwowany został w solance (woda i sól morska),
z ewentualnym dodatkiem naturalnych aromatów i ziół. Łatwa dostępność tego produktu, wyjątkowa uniwersalność w kuchni i jego właściwości zdrowotne, doceniane są przez miłośników owoców morza na całym świecie.
Tuńczyk z biografią
Tuńczyk to dzika, migrująca ryba, żyjąca
w umiarkowanych wodach tropikalnych Oceanu Atlantyckiego, Spokojnego i Indyjskiego. W morzu można spotkać jej liczne gatunki. Do produkcji Tuńczyka w sosie własnym marki Rio Mare stosuje się te najbardziej cenione. Poławiane są one przy zachowaniu metod przyjaznych dla środowiska,
z pełnym poszanowaniem Międzynarodowego Programu Ochrony Delfinów, w nieskażonych morskich wodach oceanicznych. Warto bowiem wspomnieć, iż Rio Mare jako członek – założyciel ISSF, czyli Międzynarodowej Fundacji Ochrony Żywności Morskiej, promuje kulturę zrównoważonych połowów, oraz ochronę ekosystemów morskich. Mając na uwadze zalecenia określone przez ISSF, firma zapewnia szereg informacji na temat swojego produktu. Tuńczyk marki Rio Mare posiada więc biografię, począwszy od jego źródła aż do czasu, kiedy jest dostarczony do sklepów. Od chwili połowu, poprzez sterylizację, przetwarzanie i konserwację, tuńczyk jest stale monitorowany. Każdy kto trzyma w ręce puszkę Tuńczyka marki Rio Mare może zatem na stronie producenta uzyskać wszelkie informacje na temat pochodzenia ryby, z której powstał produkt.
Zdrowie w zasięgu ręki
Tuńczyk w sosie własnym wybierany jest z przede wszystkim przez osoby dbające o sylwetkę, lecz tym samym nierezygnujące z walorów smakowych. Stanowi świetną alternatywę dla wszystkich tych, którzy mieszkają daleko od morza, bądź najzwyczajniej w świecie nie mają czasu na przygotowanie dań ze świeżych ryb. Tuńczyk w sosie własnym marki Rio Mare jest kompletnym pożywieniem, dostarcza organizmowi codzienną porcję minerałów, białka i witamin. 100 g odsączonego produktu zawiera aż 25 g łatwo przyswajalnego białka, niezbędnego dla wzrostu
i budowy tkanek. Ze względu na brak tkanki łącznej Tuńczyk w sosie własnym jest lekkostrawny,
a na jego strawienie potrzebujemy tylko dwóch godzin w stosunku do trzech lub czterech godzin, koniecznych w przypadku mięsa. Jako największy sojusznik osób dbających o linię może pochwalić się nienaganną zwartością kalorii - 100 g odsączonego produktu zawiera ich tylko 107. Ponadto Tuńczyk jest doskonałym źródłem kwasów Omega 3, chroniących przed miażdżycą oraz wykazujących działanie przeciwzapalne. Zawartość fosforu, wapnia, witamin B12, PP sprawiają, iż Tuńczyk w sosie własnym marki Rio Mare zdecydowanie powinien zagościć w diecie każdego, kto pragnie odżywiać się zdrowo i świadomie.
Tuńczyk w sosie własnym marki Rio Mare to zaproszenie do kulinarnych inspiracji oraz zmiany złych nawyków żywieniowych. Lekki, zwarty i delikatny w smaku stanowi unikatowy produkt, którego nie powinno zabraknąć w kuchni i tym samym w dobrze zbilansowanej diecie.
Tuńczyk w sosie własnym:
Pojemność: 80 g
Cena brutto:
Pojemność: 160 g
Cena brutto:
Producent: Bolton Alimentari S.A.
Poniżej znajduje się przepis na:
Wytworne opiekane kanapki z tuńczykiem, pomidorem i sosem tatarskim:
Czas przygotowania: 15 minut
Produkt Rio Mare: Tuńczyk w sosie własnym
Danie: Przekąski
Sezon: Wiosna -Lato
Składniki dla czterech osób:
1 puszka tuńczyka Rio Mare - 4 kromki chleba - 2 plasterki gotowanej szynki - 2 plasterki sera fontina - 1/2 pomidora - 2 łyżki gotowego sosu tatarskiego.
Przekąska, która doda energii!
Przygotowanie:
1.Umieść szynkę i ser fontina na dwóch kromkach chleba, zamknij pozostałym chlebem i opiekaj w tosterze.
2. Pokrój pomidory w plastry, następnie otwórz tostowe kanapki i szybko umieść w nich plasterki pomidora, tuńczyka i sos tatarski.
3. Ponownie zamknij kanapki i przekrój każdą na pół, aby uzyskać 4 trójkąty.
Najlepiej smakuje ze schłodzonym, marchwiowo – jabłkowym sokiem.
Buon Appetito!
Inne doskonałe przepisy z użyciem produktów Rio Mare znajdziecie Państwo na stronie producenta http://www.riomare.pl/przepisy.htm
Link do serwisu, umożliwiającego sprawdzenie biografii Tuńczyka marki Rio Mare:
http://www.riomare.pl/zapytanie-online.htm
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Bolton Alimentari S.A.– wpierw pod nazwą Manzotin, powstała w 1951 roku w we Włoszech w Cermenate, w prowincji Como. Od 1960 roku jej sztandarowym produktem stał się tuńczyk w puszcze. Przez lata spółka powiększyła asortyment marki Rio Mare o sardynki, pasty rybne i sałatki. Obecnie Bolton Alimentari jest częścią grupy Bolton Group, która zajmuje się produkcją i dystrybucją produktów na skalę międzynarodową oraz skupia marki m.in. z takich obszarów jak żywność, kosmetyki i gospodarstwo domowe. Prowadzona przez firmę polityka „Odpowiedzialna Jakość” gwarantuje poszanowanie dla środowiska i człowieka w całym procesie produkcyjnym. Członek – założyciel ISSF, Rio Mare promuje kulturę zrównoważonych połowów, które maja na celu ochronę ekosystemów morskich, a także samego tuńczyka.
Dystrybutor
Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
http://www.indexfood.pl/
http://www.riomare.pl/default.aspx
Nadesłał:
flypr
|