Wiejskie jadło z kociołka


2011-07-21
świetny przepis na wiejskie jadło gotowane w kociołku żeliwnym na ognisku Kociołek emaliowany w którym to danie przyrządziłam  to limitowana edycja kociołków marki Farmcook.  Ma świetne zalety. Nie trzeba go konserwować, a jego mycie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz  jest bardzo proste i szybkie, a do tego bardzo ładnie się prezentuje ;0)

 

kociołek

kociołki żeliwne na ognisko

www.farmcook.pl

 

przepisy na dania z kociołka

Farmcook to pierwsza  marka na Świecie , która wprowadziła jedyne w swoim rodzaju kociołki żeliwne pokryte emalią w środku i na zewnątrz kociołka.

Składniki :

- kiełbasa

- boczek wędzony

- skrzydełka z kurczaka

- kapusta

- ziemniaki młode

- marchewkka

- papryka czerwona

- czosnek ( najlepiej polski)

- papryka słodka mielona

- pieprz ziołowy

- sól morska lub vegeta

- majeranek

- przyprawa do ziemniaków

- 0,5 l bulionu z kostki lub rosołu

Kociołek wykładamy liśćmi kapusty

następnie wykładamy ścianki boczkiem

wrzucamy kiełbasę wymieszaną z marchewką, czosnkiem i papryką oraz przyprawami a na to kładziemy skrzydełka z kurczaka

następnie wrzucamy ziemniaki wcześniej wymieszane z przyprawą do ziemniaków

składniki układamy kolejno aż do wyczerpania i na sam wierzch kładziemy plasterki boczku

całość zalewamy bulionem – 0,5l i przykrywamy liśćmi kapusty

pokrywkę dokręcamy i stawiamy kociołek nad żarem

potrawę dusimy godzinę

Kociołki żeliwne marki Farmcook kupisz  w sklepie internetowym
www.meble-ogrodowe-sklep.pl

producent mebli ogrodowych

Nadesłał:

Producent kociołków żeliwnych -Nortpol
http://www.KociolkiZeliwne.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl