Wielkanocny Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź


Wielkanocny Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź
2014-04-08
Wielkanoc to czas, który najczęściej spędzamy w gronie rodziny. Warto zadbać, aby produkty i potrawy które zagoszczą w naszym domu na święta były zdrowe i naturalne. W dniach od 10 do 19 kwietnia Port Łódź w ramach Wielkanocnego Jarmarku Produktów Regionalnych zaprasza na ekologiczne zakupy.

Wielkanocna edycja Jarmarku przywita smakoszy naszego regionu chlebami, ciastami i bułeczkami, wypiekanymi według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Na stoiskach będzie można znaleźć tradycyjnie wędzone wędliny i kiełbasy, a także różne rodzaje rozgrzewających herbat. Nie zabraknie też kandyzowanych bakalii, przypraw świata, czy hiszpańskich oliwek. Goście Portu Łódź, którzy między 10 a 19 kwietnia wybiorą się do centrum na zakupy, będą mogli zaopatrzyć się również w różne gatunki miodu, w tym w ich pitne odmiany. Tradycyjnie już wystawcy zaoferują zdrowe sery, wędzone ryby, pierogi, a dla fanów słodyczy - ręcznie zawijane krówki z Mazur.

- Wielkanoc kojarzy nam się z długimi godzinami spotkań z rodziną przy stole. Z tego względu w Porcie Łódź zadbaliśmy o to, aby produkty regionalne, które następnie trafią na nasz stół nadały świętom wyjątkowego klimatu, przywodząc na myśl dawne tradycje - mówi Emilia Lange - Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Podczas Jarmarku Produktów Regionalnych, zlokalizowanego obok sklepu Saturn, goście centrum będą mogli nabyć także ręcznie wykonaną biżuterię, decoupage i rękodzieło artystyczne.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl