Wielkomiejski serek wiejski


Wielkomiejski serek wiejski
2010-11-17
OSM Piątnica oraz Skansen Kurpiowski w Nowogrodzie zapraszają na listopadowe spotkanie w „Salonie pod Gontem” poświęcone historii i recepturze legendarnego serka wiejskiego oraz innych, smakowitych wyrobów mleczarni w Piątnicy.

19 listopada br. w Skansenie Kurpiowskim w Nowogrodzie odbędzie się kolejne, XLIX już spotkanie w „Salonie pod Gontem” zatytułowane „Wielkomiejski serek wiejski. Piątnica – między tradycją a nowoczesnością”.

Bohaterem spotkania będzie legendarny, produkowany od ponad 18 lat przez OSM Piątnica, serek wiejski. Goście Salonu – pani Danuta Kulawczyk oraz pan Henryk Pogorzelski, eksperci z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piątnicy, opowiedzą o tym, jak powstawał najpopularniejszy produkt Piątnicy oraz czemu zawdzięcza swój ogólnopolski sukces. Uczestnicy spotkania będą mogli także dowiedzieć się, jak mleczarnia w Piątnicy z tradycyjnego zakładu przekształciła się w nowoczesną firmę o kluczowym znaczeniu dla rozwoju regionu.

Spotkania w „Salonie pod Gontem” organizowane są już od ponad czterech lat w Skansenie Kurpiowskim w Nowogrodzie. Uczestnicy comiesięcznych spotkań rozmawiają o tradycjach regionu, kulturze, dalekich podróżach, biorą także udział w licznych wykładach o tematyce psychologicznej i społecznej. Dotychczasowymi gośćmi „Salonu pod Gontem” byli m.in. podróżnicy, artyści, a także przedstawiciele świata nauki.

Zapraszamy 19 listopada br. o godz. 18.00 do Skansenu Kurpiowskiego w Nowogrodzie.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl