Wspólne chwile z Babcią i Dziadkiem przy herbacie
Dzień Babci czy Dziadka, mimo że przypada w zimową porę roku, jest pełen ciepła. Te wyjątkowe święta warto spędzać z właśnie z nimi, ponieważ to wspaniała okazja do wyrażenia wdzięczności za trud, który włożyli w pomoc przy naszym wychowaniu.
Prezent, który chcemy im podarować wcale nie musi być drogi i wymyślny, wystarczy, że będzie pełen serca i zaangażowania. Co zatem będzie idealnym upominkiem? To proste! Wasz czas - spędźcie razem z dziadkami popołudnie, wypełnione wspomnieniami i długą rozmową. Świetnym dopełnieniem wspólnych chwil będzie aromatyczna filiżanka herbaty.
Kiedyś robiliście dziadkom laurki, później zapraszaliście ich na swoje występy w przedszkolu czy szkole, a teraz niestety zdarza się, że zwyczajnie nie macie dla nich czasu. Mimo wielu codziennych obowiązków postarajcie się na jeden dzień, w Dniu Babci czy Dziadka, porzucić wszystkie inne zadania i podarować tym bliskim Wam osobom trochę czułości i troski - niech wiedzą, że są dla Was bardzo ważni. Pretekstem do tego, aby spędzić z nimi więcej czasu i trochę się zrelaksować w rodzinnym gronie, może stać się filiżanka ulubionej herbaty, którą wspólnie zaparzycie i wypijecie.
Dzięki kolekcji herbat Classical Selection Ahmad Tea London będziecie mieli szeroki wybór herbat czarnych i zielonych oraz naparów ziołowych. W ten sposób każdy wybierze to, na co ma ochotę. Dodatkowo takie opakowanie to wspaniały i symboliczny prezent dla dziadków. Gorący napar sprawi, że każda wspólna chwila relaksu będzie wyjątkowa. Doskonałym dodatkiem do herbaty są domowe wypieki, spróbujcie przygotować ciasteczka na bazie liści herbaty Earl Grey Ahmad Tea London.
Przepis na ciasteczka na bazie liści herbaty Earl Grey
Składniki:
ü 1 ½ szklanki mąki pszennej
ü 3-4 łyżki cukru pudru
ü 100 g masła
ü 4 łyżeczki zmielonych liści herbaty Earl Grey Ahmad Tea London
ü łyżka soku z cytryny
ü szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Połączcie mąkę ze zmielonymi liśćmi herbaty i solą. Następnie ubijcie masło, cukier i sok z cytryny. Dodajcie do tego herbacianą masę. Zagniećcie ciasto i uformujcie rulon (koło 3-4 cm grubości). Owińcie go dokładnie folią aluminiową i włóżcie do zamrażalnika na godzinę. Później pokrójcie rulon na drobne plasterki (koło 0,5 cm grubości) i włóżcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 min. Podawajcie ostudzone.
Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl
Nadesłał:
38PR
|