Wytwarzając whiskey codziennie, wytwarzamy ją najlepiej, jak potrafimy


2014-05-28
Tych osiem słów to dewiza, która towarzyszy nie tylko kolejnym Master Distillerom whiskey Jack Daniel’s, ale każdemu pracownikowi Destylarni. Dzięki tej prostej zasadzie, od ponad 160 lat możemy niezmiennie delektować się wyjątkowym smakiem whiskey z Lynchburga.

Wyjątkowy smak Jack Daniel’s Tennessee Whiskey budowany jest już od pierwszego dnia produkcji. Kiedy Master Distiller odbiera partię zbóż, z których powstać ma Jack, osobiście sprawdza ich jakość. Następnie wolna od żelaza woda. Każda jej kropla, pobierana jest ze źródła, które przywiodło Jack’a do doliny, w której położony jest Lynchburg. Później następuje unikalny proces filtracji. Whiskey, kropla po kropli, przepływa przez liczącą niemal trzy metry warstwę węgla drzewnego, pochodzącego
z klonu cukrowego. Po zakończeniu procesu charcoal mellowing, Jack przelewany jest
do dębowych beczek własnego wyrobu, podgrzewanych i wypalanych od wewnątrz. To wtedy whiskey zaczyna przechodzić swoją największą przemianę. Trunek wnika w drewno, a wychodząc
z niego nabiera bursztynowej barwy
. Zabiera ze sobą dębowe aromaty i subtelną słodycz karmelizowanego cukru, który powstał podczas wypełniania wnętrza beczki. Tak właśnie rodzi się niezapomniany smak whiskey Jack Daniel’s.

Dzisiaj rodzina Jack’a Daniela to nie tylko Old No. 7. To Gentleman Jack i Single Barrel, miodowy Tennessee Honey oraz Jack Daniel’s & Cola oraz Jack Daniel’s & Ginger - drinki gotowe do spożycia. Niezależnie jednak od tego, po którą z whiskey sięgamy, obowiązuje jedna zasada: Jack’a pijemy tak, jak najbardziej lubimy. Warto jednak pamiętać, że smak naszej whiskeywww.pijodpowiedzialnie.pl                                                                                            

Odwiedź nas na Facebooku.

Nadesłał:

ComPress1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl