Zakochaj się w szpinaku od FRoSTY


Zakochaj się w szpinaku od FRoSTY
2014-02-13
W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym – w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem!

Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który stanowi doskonałą alternatywę dla świeżego i jest dostępny przez cały rok, także poza sezonem. Dzięki zamrożeniu tuż po zbiorach, szpinak zachowuje naturalny smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze.

 

Najnowsza propozycja firmy to wyśmienity, delikatnie posiekany szpinak bez dodatków w porcjach o kształcie serduszek. Dzięki swojej wyjątkowej formie szpinak od FRoSTY nie tylko pięknie prezentuje się na patelni. Zawartość opakowania można z łatwością z niego wyjąć, podzielić na mniejsze porcje i użyć dokładnie tyle, ile potrzeba. W dodatku jest to produkt niskokaloryczny − porcja 100 g dostarcza nam jedynie 31 kcal.

 

Szpinak w ofercie FRoSTY uprawiany jest specjalnie dla tej firmy. Świeże liście zamraża się tuż po zbiorach, co sprawia, że pozostają soczyste i pełne wartości odżywczych. W opakowaniu o pojemności 400 g znajduje się 10-12 szpinakowych serduszek. Wystarczy gotować je przez 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Podgrzanie w kuchence mikrofalowej będzie jeszcze krótsze − szpinak będzie gotowy w 10 minut! Dania przygotowane na bazie szpinaku zachwycą Twoich najbliższych.

 

Na romantyczną kolację we dwoje ugotuj makaron Conchiglioni na zielono z szynką parmeńską i orzechami według sprawdzonego przepisu FRoSTY. Przygotowanie dania zajmie 45 minut.

 

Składniki

    1 opakowanie Szpinaku siekanego FRoSTY

    4 plastry szynki parmeńskiej

    200-250 g makaronu muszelki

    150 g sera koziego

    50 g orzechów włoskich

    sól i pieprz

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu, uważając, aby się nie rozpadł. Szpinak przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, dodaj do niego pokrojony w kostkę ser kozi, ¾ posiekanych orzechów włoskich, sól i pieprz. Szynkę pokrój wzdłuż na długie paski o szerokości 1 cm. Każdą makaronową muszelkę nadziej farszem ze szpinaku, a następnie owiń ją szynką. Na koniec całość posyp pozostałymi orzechami. Smacznego!

 

Więcej informacji na temat szpinaków FRoSTY, a także inne inspirujące przepisy można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska.

 

Szpinak siekany w serduszkach w foli marki FRoSTA znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 3,99 zł/400 g.

 

Szpinak siekany w serduszkach został na początku br. doceniony w plebiscycie Najlepszy Produkt 2014 – Wybór Konsumentów. W sprzedaży dostępny jest również Szpinak siekany w pudełku 450 g nagrodzony brązowym medalem w kategorii Mrożonki w prestiżowym konkursie Perły Rynku FMCG 2013.

                                                                                                   

Zgodnie z polityką firmy 100% naturalnego smaku!, szpinaki FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych ani skrobi modyfikowanej chemicznie.

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl