Zapach Wielkanocy
Przygotowując świąteczne menu warto sięgnąć po sprawdzone produkty dobrej jakości, które nie nadwyrężą naszego budżetu. Wiele z nich możemy kupić z wyprzedzeniem. Wśród nich powinny znaleźć się również aromatyczne przyprawy do mięs, np. przyprawa Galeo do indyka lub do mięsa wieprzowego.
Składniki: sól, czosnek granulowany, gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka słodka, majeranek, chili, cząber, rozmaryn.
Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł
Przyprawa do indyka po staropolsku wzbogaci smak wykwintnego i delikatnego mięsa z indyka. Pasuje zarówno do filetów jak i udźców, niezależnie od wybranego sposobu przyrządzenia.
Składniki: sól, czosnek granulowany, cząber, papryka słodka, cukier, pieprz czarny, tymianek, kwas: kwas cytrynowy, kminek, rozmaryn, majeranek.
Masa netto: 20 g
Cena: 1,25 zł
Pieprz ziołowy to mieszanka aromatycznych ziół i przypraw, której ostrość jest porównywalna z pieprzem naturalnym. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole podkreślając smak jajek i ułatwi odzyskanie dobrego samopoczucia po zjedzeniu zbyt dużej ilości tłustych i ciężkostrawnych dań.
Składniki: gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, majeranek, kminek, chili.
Masa netto: 12 g
Cena: 1,19 zł
Majeranek ma korzenny smak i wyrazisty aromat. Nadaje charakteru daniom mięsnym, pasztetom, wędlinom i potrawom z grzybów. Obowiązkowy składnik wielkanocnego żurku.
Masa netto: 6 g
Cena: 1,15 zł
Żelatyna spożywcza jest nieoceniona podczas przyrządzania słodkich galaretek oraz wytrawnych galaret – np. nóżek lub ryby. Żelatynę Galeo można rozpuszczać w bulionie, w wodzie lub w mleku. Opakowanie wystarcza na przyrządzenie litra mocno ściętej galarety.
Składniki: żelatyna spożywcza wieprzowa
Masa netto: 20 g
Cena: 1,29 zł
Proszek do pieczenia to sekret wielu puszystych wypieków. Opakowanie wystarcza na 1 kg mąki.
Składniki: substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, mąka pszenna.
Masa netto: 30 g
Cena: 1,29 zł
Nadesłał:
JBcomm
|