Zdrowe gotowanie
Najważniejszym elementem zdrowego trybu życia jest właściwe odżywianie się. Jednak nie każdy z nas jest świadomy tego, że w czasie gotowania żywności w wodzie, a potem odcedzania, razem z wylaną wodą tracimy witaminy, minerały i inne cenne składniki.
Ludzie, którzy żyją w pośpiechu, chcą szybko przygotować coś zdrowego do jedzenia dla siebie i swojej rodziny. Zazwyczaj nie mogą spędzać w kuchni dużo czasu ponieważ mają ogromną ilość spraw do załatwienia. Dzięki produktom Zepter, w których zawarta jest filozofia prawidłowego odżywiania, każdy z nas może przygotowywać potrawy z zachowaniem witamin, składników mineralnych i naturalnego, głębokiego aromatu.
Zdrowe gotowanie to takie, w czasie którego nasza potrawa nie nabiera zbędnych kalorii np. poprzez wchłanianie tłuszczów dodawanych do smażenia czy duszenia. To także takie gotowanie, w czasie którego nasze potrawy nie tracą cennych witamin.
Największą zaletą naczyń Zepter jest możliwość przygotowywana potraw w zdrowy sposób. Akutermiczne dno pozwala na smażenie i duszenie mięsa bez używania tłuszczu. Potrawy nie przypalają się, nie wymagają solenia i zachowują swój naturalny smak. Naczynia te pozwalają także na gotowanie potraw bez wody, z zachowaniem wartości odżywczych, witamin i soli mineralnych. Szybsze podgrzewanie to oszczędność energii o ok. 25%, a w konsekwencji ograniczenie kosztów.
Naczynia Zepter z wielowarstwowym dnem, wykonane ze stali chromowo-niklowej CrNi 18/10 najwyższej jakości, umożliwiają zdrowe przygotowywanie posiłków. Smak, zapach i wartości odżywcze produktów zostają zachowane w takim stanie, w jakim stworzyła je natura. Wielowarstwowe dno magazynuje energię, by następnie szybko i równomiernie rozprowadzić ją w naczyniu. Woda znajdująca się w produktach pod wpływem tego ciepła zamienia się w parę wodą, która krążąc w zamkniętych naczyniu, podnosi się ku górze do pokrywki, by następnie schłodzona, opaść na dno, gdzie zostaje ponownie podgrzana tworząc nowy cykl. Dania gotują się więc w naturalnej parze zachowując pełen aromat przygotowywanych potraw.
Charakterystyczne cechy naczyń Zepter to:
precyzyjny wskaźnik temperatury - pasuje on do pokrywek w naczyniach o każdej pojemności;
trwałe i wygodne uchwyty, które nie nagrzewają się i nie parzą rąk;
wielowarstwowe dno, dzięki któremu energia cieplna jest rozprowadzana równomiernie.
Dodatkowo Zepter został uhonorowany przez Instytut Żywności i Żywienia znakiem "Profilaktyka cholesterolowa" przyznawanym w ramach Narodowego Programu Ochrony Serca.
„Teraz Firma Zepter oferuje nie tylko doskonałe narzędzia, umożliwiające przygotowywanie zdrowych potraw, ale także specjalny program żywieniowy, który pomoże odpowiednio zatroszczyć się o nasze zdrowie. Każdy użytkownik naczyń ma wyjątkową możliwość skorzystania z przygotowanego przez specjalistów ds. żywienia człowieka programu Dietetyk firmy Zepter. Dzięki programom żywieniowym opracowanym w oparciu o indywidualny wywiad żywieniowy, każdemu kto skorzysta z programu Dietetyk zalecona zostanie dieta stworzona indywidualnie do potrzeb" mówi Pani Agnieszka Ćwil - Specjalista ds. Żywienia Zepter (dietetyk@zepter.com.pl).
Nadesłał:
mediaforum
|