Zdrowo i bez przypalania


Zdrowo i bez przypalania
2011-02-28
Gotowanie jest dla jednych wielką pasją, doskonałym sposobem na relaks, dla innych – codziennym obowiązkiem. To w czym przygotowujemy potrawy nie jest jednak bez znaczenia.

Odpowiednio dobrane naczynia to część kulinarnego sukcesu, bowiem także od ich rodzaju zależy jakość sporządzanych dań. Nikt nie lubi niespodzianek w postaci przyklejonych do dna patelni produktów, które potrafią popsuć całą włożoną w gotowanie pracę, a przy tym zniszczyć naczynia. Do tego dochodzi jeszcze zapach spalenizny – nie zachęca do delektowania się świeżo przygotowanym jedzeniem.


Czy możliwe jest gotowanie bez ciągłego doglądania przygotowywanych dań? Tak, pod warunkiem, że naczynie, w którym sporządzamy posiłki posiada pewne cechy – będzie chroniło powierzchnię naczynia przed przywieraniem potraw i powstawaniem wszelkich zarysowań, zwiększając jednocześnie jego wytrzymałość. Jeśli takiego nie posiadamy, warto zastanowić się nad inwestycją w dobry sprzęt kuchenny, który będzie służył nam przez lata. Godnym uwagi wyposażeniem kuchni są np. naczynia Zepter, w tym ostatnia nowość – patelnia URA, która jak wszystkie naczynia tej marki, pozwala na grillowanie i smażenie bez stosowania tłuszczu. Technologia URA tworzy gładką, jakby natłuszczoną powłokę, która skutecznie zabezpiecza naczynie przed nadmiernym przystawaniem produktów do powierzchni naczynia, zwiększając jednocześnie komfort i bezpieczeństwo jego użytkowania. Nowe wzornictwo i kształt patelni sprawiają, że jest ona jeszcze bardziej wydajna. Zwiększona pojemność naczynia umożliwia przyrządzanie większej ilości potraw – zdrowych i nie przywierających do dna. Do tego patelnia jest bardzo łatwa w utrzymaniu w czystości. Patelnia została wykonana z polerowanej na wysoki połysk chromo-niklowej stali, która w połączeniu z wielowarstwowym dnem o grubości 1 cm sprawia, że ciepło dostarczone do naczynia utrzymuje się bardzo długo.


Odpowiednie naczynia pozwolą na szybkie przygotowanie zdrowych i smacznych potraw bez konieczności nieustannego kontrolowania tego, co dzieje się ze sporządzanym właśnie daniem. Dzięki nim gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością i da nam ogromną satysfakcję. Pozwalają też oszczędzić czas ale i pieniądze wydawane dotychczas na wymianę przypalonych naczyń.


Cena patelni: od 550 zł (w zależności od modelu)

Nadesłał:

mediaforum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl