Zielono mi…, czyli babeczki z dodatkiem zielonej herbaty


2017-09-27
Eksperci Ahmad Tea przedstawiają przepis na pyszne babeczki z dodatkiem zielonej herbaty.

Zielona herbata cieszy się ogromną popularnością. Nie chodzi tylko o jej ciekawy smak, ale również o właściwości, które korzystnie wpływają na zdrowie i samopoczucie – nie bez powodu w wielu kręgach nazywana jest „napojem młodości”. Wiele osób coraz częściej eksperymentuje w kuchni i wykorzystuje ten rodzaj herbaty nie tylko do przygotowywania napojów, ale i słodkich wypieków. 

Przepis na babeczki z dodatkiem zielonej herbaty

Składniki:

ü  1,75 szklanki mąki

ü  2 łyżeczki proszku do pieczenia

ü  1/2 łyżki sody

ü  100 g pokrojonych drobno migdałów

ü  125 g cukru pudru

ü  1 szklanka zaparzonej herbaty Green Tea Pure Ahmad Tea London

ü  1 szklanka mleka

ü  1/3 szklanki oleju

ü  1 jajko

ü  1 łyżeczka zielonego barwnika spożywczego na bazie marcepanu i pasty migdałowej

ü  1/3 szklanki wody

ü  kilka kropli olejku migdałowego

Sposób przygotowania:

W dużym naczyniu wymieszać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oraz drobno posiekane migdały. W drugim naczyniu dokładnie zmiksować ze sobą olej, przestudzoną zieloną herbatę Green Tea Pure Ahmad Tea Lonodn, mleko, jajko oraz olejek migdałowy. Naturalny barwnik rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Następnie połączyć ze sobą dokładnie wszystkie komponenty. Ciasto wlać do podwójnych papierowych foremek do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.

Nadesłał:

38PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl