Zimowe koktajle od marki Grey Goose


Zimowe koktajle od marki Grey Goose
2013-01-24
Marka Grey Goose, jak co roku, przygotowała dla swoich fanów kolekcję wyjątkowych, zimowych koktajli. Ludovic Miazga, ambasador francuskiego trunku, stworzył kilka przepisów na eleganckie koktajle, które będą wyśmienitym dopełnieniem każdego zimowego, karnawałowego przyjęcia.


Zimowa elegancja

Najlepszej jakości składniki oraz wysokogatunkowe alkohole posłużyły ambasadorowi marki Grey Goose do stworzenia tegorocznej kolekcji zimowych koktajli z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie. Oryginalne receptury zadowolą podniebienia nawet najbardziej wymagających koneserów luksusowych trunków, a miłośnikom miksologii pozwolą na poznanie nowych, niebanalnych połączeń smakowych. Eleganckie koktajle doskonale sprawdzą się również podczas spotkań z przyjaciółmi oraz wszelkich karnawałowych przyjęć.

Grey Goose Couleur Café to koktajl o wyjątkowo kremowej konsystencji. Nieskazitelny smak francuskiej wódki idealnie komponuje się tu ze słodyczą likieru kawowego i syropu cukrowego. Użyte do przygotowania drinka espresso ułatwia trawienie, dlatego Grey Goose Couleur Café może stanowić doskonały dodatek do posiłku. Koktajl uwodzi zmysły charakterystycznym aromatem świeżo parzonej kawy.

Składniki:
1 1/2 części wódki Grey Goose Original
1/2 części wysokogatunkowego likieru kawowego
1 małe espresso
Odrobina syropu z cukru trzcinowego
Odrobina śmietanki

Sposób przygotowania: Wódkę Grey Goose, likier kawowy, espresso oraz syrop z cukru trzcinowego umieścić w shakerze i dokładnie wymieszać. Całość przelać do schłodzonego wcześniej kieliszka typu coupette. Następnie, pokryć drinka cienką warstwą śmietanki.    


Chez Goose stworzono w dowód uznania dla pracy francuskich Maîtres de Chai, którzy na co dzień dbają o jakość wódki Grey Goose oraz koniaku Baron Otard – trunków pochodzących z malowniczego rejonu Cognac. Dodatek owocowego puree sprawia, że koktajl ma niezwykle energetyzujący charakter. Chez Goose to idealna propozycja na karnawałowe przyjęcie, trwające do białego rana.

Składniki:
1 1/2 części wódki Grey Goose L’Orange
1/2 części koniaku Baron Otard XO
2 części świeżo wyciśniętego soku z czerwonego grejpfruta
1 część puree z mandarynek
 
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić w szklance typu highball wypełnionej kruszonym lodem. Całość dokładnie wymieszać. Koktajl przyozdobić cząstką grejpfruta i skórką z mandarynek.


Grey Goose Pearfection wyróżnia się niezwykle klasycznym i eleganckim połączeniem smaku gruszki z czekoladą. Odrobina ziołowych nut sprawia, że koktajl ma właściwości rozgrzewające i świetnie sprawdzi się w chłodne wieczory. Słodki drink w szczególności przypadnie do gustu paniom. 

Składniki:
1 1/2 części Grey Goose La Poire
1 część wermuta typu dry
1/2 części Creme de Cacao, bądź wysokogatunkowego likieru czekoladowego
Odrobina czekoladowego alkoholu typu bitters

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić w shakerze wypełnionym  lodem. Wymieszać dokładnie oraz przelać do malej koniakówki. Gotowy koktajl ozdobić cząstką świeżej gruszki.

Kompozycje przygotowane przez ambasadora marki Grey Goose, bazują wyłącznie na składnikach najwyższej jakości. Wysokogatunkowe alkohole, włoska kawa oraz świeże owoce sprawiają, że koktajle kuszą bogatym aromatem oraz nieskazitelnym smakiem. Najnowsze drinki z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie pomogą również zbudować wyjątkowy nastrój podczas każdego zimowego wieczoru.


Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy: 
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, 
e-mail: beatagrzybek@more-pr.com,  annaglos@more-pr.com 


Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl