Zmień skórę na wiosnę


Zmień skórę na wiosnę
2009-03-11
Najbardziej pomoże ci w tym peeling całego ciała. To on usunie zrogowaciałą warstwę martwych komórek, która sprawia, że twoja skóra wydaje się szara, ziemista i pozbawiona gładkości. Peeling możesz zrobić bez względu na to, jaką masz cerę.

Jedynymi przeciwwskazaniami do niego są choroby i infekcje skórne. Możesz użyć gotowego preparatu z drogerii lub przygotować go w domu według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Najpopularniejsze są peelingi cukrowe - delikatniejsze, z mniejszych kryształków stosuj do twarzy, bardziej ostre - z większymi kryształkami cukru nakładaj na resztę ciała.


DOMOWE PEELINGI DO TWARZY

  1. Zmiel w maszynce garść orzechów laskowych albo migdałów, wymieszaj z łyżką oliwy. Uzyskaną papką masuj delikatnie twarz przez 2-3 minuty.
  2. Odmierz 3 łyżki płatków owsianych, zalej je wrzątkiem, odstaw na 15 min. Rozetrzyj je na papkę, wymieszaj z łyżką oleju. Okrężnymi ruchami wcieraj w cerę. Zmyj ciepłą wodą.

DŁONIE I STOPY TEŻ POTRZEBUJĄ WSPARCIA

Zrób im peeling cukrowy: łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego wymieszaj z łyżką grubego cukru. Możesz również przygotować preparat z garści zmielonych orzechów, jednego żółtka i odrobiny dobrej oliwy. Mieszankę nałóż na umyte dłonie i stopy i masuj je delikatnie przez 2-3 min. Spłucz je ciepłą wodą i osusz. Następnie nałóż na nie bardzo grubą warstwę kremu odżywczego. Wcieraj go przez kilka minut, a następnie, aby skóra jak najlepiej wchłonęła jego składniki, przynajmniej na 15 minut załóż na dłonie bawełniane rękawiczki, a na stopy skarpetki.

ABY CIAŁO PIĘKNIE WYGLĄDAŁO

Do skóry ciała warto zastosować ostrzejszy preparat. Najpierw weź prysznic. Następnie wmasuj w skórę mieszankę soli morskiej lub gruboziarnistej kuchennej zmiksowanej z oliwą z oliwek. Jest to doskonała kuracja dla tych pań, które mają skórę trądzikową, łojotok, przebarwienia na plecach. Jeśli masz skórę suchą i delikatną, przyrządź preparat z mniejszą ilością soli lub użyj go tylko na pośladki i uda. Sól możesz też zastąpić zmielonymi migdałami, które są delikatniejsze.

Nadesłał:

Poradnik kulturystyczny - ciekawe artykuły
http://poradnikkulturysty.blox.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl