Zostań japońskim mistrzem kuchni dzięki warsztatom w Domotece


Zostań japońskim mistrzem kuchni dzięki warsztatom w Domotece
2014-11-05
Moda na gotowanie zagościła już w Polsce dawno. Od kuchni tradycyjnej, przez fascynację Włochami, przyszedł czas na potrawy azjatyckie, na czele z sushi. Dzięki warsztatom organizowanym w najbliższą sobotę w salonie QForma w warszawskiej Domotece, ta trudna sztuka zyska nowe, łagodniejsze oblicze.

Sushi można nie lubić lub można je kochać. Ta potrawa jednak nigdy nie pozostawia obojętnym tego, kto jej próbował. Jej miłośnicy wiedzą, że domowe spotkanie z przyjaciółmi przy tym japońskim daniu może stać się okazją do spędzenia przyjemnego czasu. Warto zatem nauczyć się robić sushi samemu, aby móc zabłysnąć przed gośćmi swoimi umiejętnościami lub wspólnie przygotować jego ulubione rodzaje.

 

Już 8 listopada o godzinie 13.00 w salonie QForma odbędą się warsztaty pokazujące najlepsze sposoby obróbki ryb i przygotowywania sushi, które poprowadzą szefowie kuchni łódzkiej restauracji House of Sushi i stołecznej Buri Sushi. Dzięki zajęciom uczestnicy będą mogli poznać różnicę między popularnymi rodzajami jak maki i nigiri oraz dowiedzieć się, czym jest chirashi. Poza podstawowymi wiadomościami o kulinariach, warsztaty obejmą także informacje na temat noży: jak je odpowiednio dobierać, jak używać oraz – co jest istotne – jak je poprawnie ostrzyć, by długo cieszyć się ich jakością. Po warsztatach nastąpi degustacja przygotowanych potraw, dzięki czemu uczestnicy nabiorą pewności, jak powinno smakować dobrze przygotowane sushi.

 

Jest to już druga edycja warsztatów, które uprzednio cieszyły się dużym powodzeniem. Wstęp na spotkanie jest bezpłatny. 

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl