Zupy na wesele.


Zupy na wesele.
2013-12-07
Menu Weselne to bardzo istotna kwestia. Na ogół rozpoczyna się Od zupy więc nasz artykuł poświęcony będzie właśnie zupom na wesele.

Zestaw flaki , rosół pół na pół to całe szczęście przeszedł już do niechlubnej przeszłości. Zupa to pierwsze danie jakie goście na weselu mają na ogół przyjemność zjeść. Oczywiście to co zostanie zaserwowane zależy od osób ustalających menu  jednak możliwości są dzisiaj bardzo duże a wybór zup olbrzymi, wiec warto urozmaicić menu Weselne.


Kiedyś menu było na ogół bardzo podobne , na początek z zup podawane były flaki i rosół do wyboru, a na koniec barszcz lub żurek.

Dzisiaj na koniec wesela żurek lub barszcz z czerwonych buraków podawane są w dalszym ciągu natomiast na wstępie wesela serwuje się zupki lżejsze i bardziej pasujące do złożonego menu.

Po niżej kilka propozycji zup jakimi można rozpocząć wesele.  

 

Rosół- Jest to cały czas popularna i ponad czasowa ale rosół można podawać na różne sposoby. Oczywiście zawsze będzie dobrze smakował z makaronem ale na przykład kołduny litewskie z rosołem to bardzo ciekawa propozycja dla osób nie bojących się nowych smaków. Rosół doskonale komponuje się również z dodatkiem różnego rodzaju ziół na przykład lubczyku, tymianku, ziela angielskiego lub liści angielskich. Bardzo ciekawy w smaku jest rosół z mięsem dzikiego drobiu.   

Zupa grzybowa – Podawana ziemniaczkami lub makaronem. Zupa z leśnych grzybów doprawionych tymiankiem i czosnkiem, czarnym pieprzem oraz podana z kleksem śmietany to kolejna elegancka propozycja.

 Krem z dyni- Jest to pyszna zupa którą pokochają miłośnicy kremów wegetariańskich jak i wegańskich. Zupa ta dobra będzie jesienią wtedy dynie są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Świetnie komponuje się z prażonymi migdałami oraz łyżką  wiejskiej śmietany. Bardzo elegancka, a w smaku  nadająca się zarówno na eleganckie przyjecie jak biesiadę weselną propozycja.

Krem z pieczarek-. Jest równie dobry lecz bardziej uniwersalny i zarówno osoby starsze jak i dzieci mogą sobie pozwolić na rozsmakowanie się w kremie z pieczarek. Można go podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, makaronem lub bez dodatków.

Krem z pomidorów- Druga najbardziej uniwersalna po rosole zupa którą można zaproponować gościom. Smak doskonale znany z dzieciństwa lubiany na ogół przez wszystkich, zarówno młodych jak i starszych. W eleganckiej wersji podawany z groszkiem ptysiowym i odrobinka śmietany jest wymarzoną  propozycją zarówno na wesele jak i każdą inną imprezę.  

Zapraszamy Państwa również na naszą stronę domową http://www.polnaroza.pl

 

Menu Weselne to bardzo istotna kwestia. Na ogół rozpoczyna się Od zupy więc nasz artykuł poświęcony będzie właśnie zupom na wesele.  

Nadesłał:

polnaroza

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl