Grey Goose International


Grey Goose International
2010-01-28
Grey Goose zaprasza na zmysłową podróż dookoła świata. Toskania, Floryda i Indie to trzy wyjątkowe miejsca, do których zabiorą nas smakowite drinki, na bazie Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie.

Marka Grey Goose, komponując koktajle, stara się uchwycić wyjątkowy klimat niezwykłych miejsc. Charakterystyczne kolory, smaki i zapachy Toskanii, Florydy i Indii stały się inspiracją podczas tworzenia koktajli Tuscan Peach,  Floridian Martini oraz  Indian Sunset.

 

Pod słońcem Toskanii

Toskania, malownicza kraina położona w północnej części Włoch, zachwyca pięknem krajobrazów oraz architekturą. Koktajl Tuscan Peach inspirowany klimatem włoskiej prowincji, pozwala posmakować atmosfery tego wyjątkowego miejsca.

Składniki:

1 porcja wódki Grey Goose Original

½ porcji limoncello

½ porcji likieru imbirowego

½ porcji syropu ziołowego

¾ porcji soku pomarańczowego

Listki mięty

1 cienki plasterek gruszki

Kruszony lód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w shakerze koktajlowym i dodać lód. Dobrze wstrząsnąć i mieszać do chwili, gdy na zewnątrz shakera pojawi się szron i krople wody. Przecedzić do szklanek z grubym dnem wypełnionych kruszonym lodem. Można podawać również jako Martini. Ozdobić listkami mięty oraz plasterkiem gruszki.

Słońce Florydy

Osobom, które marzą o wypoczynku na pięknych, skąpanych w słońcu plażach Florydy, marka Grey Goose poleca złocisty koktajl Floridian Martini. Pełen słońca drink sprawi, że w domowym zaciszu będzie można poczuć niepowtarzalną atmosferę amerykańskiego wybrzeża.

Składniki:

1 i ½ porcji wódki Grey Goose L’Orange

1 i ½ porcji soku z różowego grejpfruta

¾ porcji świeżego soku z limonki

½ porcji syropu z passiflory

Przygotowanie:

Zmieszać wszystkie składniki w shakerze i dopełnić kostkami lodu. Wstrząsnąć mocno, dopóki shaker nie pokryje się kropelkami zimnej wody. Przecedzić podwójnie do schłodzonych szklanek koktajlowych.

Egzotyczny Grey Goose

Marka Grey Goose przygotowała też propozycję dla miłośników dalekich egzotycznych wypraw. Odległe Indie to idealny cel wyprawy dla tych, którzy podczas wakacyjnych podróży lubią odkrywać niezwykłe, orientalne miejsca. Smak egzotyki pozwoli nam poczuć koktajl Indian Sunset, który inspirowany jest kuchnią tego niezwykłego kraju.

Składniki:
2 części wódki Grey Goose Original
1 część soku ze mango
1 część świeżo wyciśniętego soku z limonki
Kardamon
2 łyżeczki likieru imbirowego
1 łyżeczka syropu cukrowego
Przygotowanie:
Rozgnieć kardamon w shakerze. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj z lodem i przelej do dobrze schłodzonych kieliszków. Ozdób plasterkiem mango.

Koktajle inspirowane klimatem Toskanii, Florydy i Indii pozwolą poczuć atmosferę tych niezwykłych zakątków świata. Zaproponowane przez markę Grey Goose koktajle skłaniają do tworzenia nowych kompozycji inspirowanych własnymi podróżami, zarówno bliskimi jak i tymi bardzo odległymi.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy:

Beata Grzybek, Magdalena Knefel, Konkret PR, ul. Jaracza 10/22, 00-378 Warszawa, tel/fax. (22) 628 50 42, e-mail: b.grzybek@konkretpr.pl, m.knefel@konkretpr.pl.

Nadesłał:

m.knefel@konkretpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl