Karnawałowe menu z piankami Haribo!


Karnawałowe menu z piankami Haribo!
2009-12-29
Karnawałowe menu powinno atrakcyjnie wyglądać, wyśmienicie smakować, być lekkie, ale jednocześnie pożywne - tak, by dostarczyć energii do całonocnej zabawy. Z piankami Harbio z łatwością przygotujemy oryginalne karnawałowe przysmaki, tworząc magiczną atmosferę, kolorów i smaków…

Czas karnawału kojarzy się z dobrą zabawą, eksplozją barw i tanecznymi rytmami. Nieodzownym elementem balu lub przyjęcia jest również pomysłowe menu, które dostarczy gościom energii do całonocnego szaleństwa.

Łatwe w przygotowaniu, oryginalne dania i desery z dodatkiem pianek Haribo Mallow Mania, Flowers i Smerfy z pewnością przypadną do gustu małym i dużym amatorom dobrej zabawy. Przyjęcie warto zacząć od niecodziennej przystawki.

Gorące krakersy na przystawkę
Składniki: 12 szt. krakersów, 12 plastrów żółtego sera cheddar, ½ paczki pianek Haribo Mallow Mania lub Flowers, ½ paczki listków shiso lub kiełków słonecznika.

Aby przygotować, tą smaczną przekąskę wystarczy rozgrzać piekarnik do 200°C, następnie na każdym z krakersów ułożyć piankę Haribo i przykryć ją plasterkiem sera. Tak przygotowane krakersy wkładamy do piekarnika i czekamy aż ser się rozpuści. Przystawkę najlepiej serwować na gorąco, dekorując listkami shiso lub kiełkami słonecznika.

Filety z piersi kaczki z jabłkami i piankami 
Składniki: 2 piersi z kaczki, 2 jabłka, opakowanie pianek Haribo Mallow Mania lub Flowers, szklanka ciemnego piwa (porter), ½ l bulionu wołowego, masło, sól i pieprz do smaku.

Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki i kroimy na grubsze plastry. Następnie umieszczamy je na rozgrzanej patelni i posypujemy drobno pokrojonymi piankami Mallow Mania lub Flowers. Jabłka zapiekamy do momentu, aż umieszczone na nich pianki roztopią się. Całość utrzymujemy w cieple do momentu, w którym będziemy podawać danie gościom. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle piersi z kaczki, rozpoczynając od strony ze skórką. Następnie przekładamy filety na drugą stronę i smażymy przez kolejne 3 minuty. Gotowe piersi zdejmujemy z patelni i utrzymujemy w cieple do momentu podania. Sos przygotowujemy na patelni, na której smażona była kaczka, wlewając na nią ciemne piwo (porter), bulion wołowy oraz doprawiając do smaku solą i pieprzem. Po wymieszaniu sosu polewamy nim plastry kaczki, przykryte kawałkami jabłka z piankami Mallow Mania lub Flowers.

Sałatka owocowa z piankami Haribo
Składniki: pokrojony w kostkę 1 kg owoców (truskawki, winogrona, kiwi, ananas, melon, brzoskwinia, można dodać również maliny, jagody lub porzeczki), sok z 1 cytryny, opakowanie pianek Haribo Mallow Mania.

Pokrojone w kostkę owoce dokładnie mieszamy. Następnie kroimy pianki haribo Mallow Mania lub Flowers i posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wystarczy skropić całość sokiem z cytryny i gotowe! Sałatka owocowa w połączeniu z lekkimi piankami, to doskonały sposób na lekkie i smakowite orzeźwienie.

Smerfne fondue z czekoladą

Składniki: stopiona czekolada z dodatkiem mleka lub sos czekoladowy, pianki Haribo Chamallows Smerfy, wykałaczki do szaszłyków.

W specjalnym naczyniu do fondue rozpuszczamy czekoladę dodając do niej nieco mleka. Możemy również użyć gotowego sosu czekoladowego. W tak przygotowanej czekoladzie maczamy nadziane na wykałaczkę do szaszłyków pianki Chamallows Smerfy.

Dostępność produktów:
Haribo Mallow Mania - 175g, cena: około 5,47 zł 
Haribo Flowers - 175g, cena: około 5,47 zł
Haribo Chamallows Smurf - 175g cena: około 5,47 zł

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl